Έχεις συχνά πονοκεφάλους; Αυτοί είναι οι λόγοι

Πολλές φορές νιώθουμε να έχουμε πονοκέφαλο χωρίς να καταλάβουμε από πού προέρχεται. Πώς μπορείς να καταλάβεις τι σε ενοχλεί και πώς θα το λύσεις;

Οι πονοκέφαλοι είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για αυτούς που έχουν συχνά.

Σε δυσκολεύουν στην καθημερινότητα και στις δουλειές που έχεις να κάνεις. 

Τι μπορεί να σε ενοχλεί και  να μην το έχεις σκεφτεί;

Το πρώτο που μπορεί να σε ενοχλεί είναι το αυχενικό σου. Η κακή στάση σώματος μπορεί να σε οδηγεί σε συχνούς πονοκεφάλους. Πρέπει να είσαι σίγουρη πως δεν έχεις κάτι τέτοιο για να το αποκλείσεις. Μην το αμελείς.

Η έλλειψη νερού είναι κάτι που επίσης μπορεί να σου δημιουργεί πονοκεφάλους. Μπορεί να μην το ξέρουμε και να μην δίνουμε βάση, όμως η αφυδάτωση εξαντλεί τον οργανισμό μας. Δοκίμασε όταν έχεις πονοκέφαλο να πιείς νερό.

Μπορεί να έχεις έλλειψη σιδήρου. Αυτό λύνεται αρχικά με μία εξέταση αίματος και έπειτα με συμπληρώματα διατροφής και σωστές τροφές.

Ένας ακόμα λόγος είναι η χαμηλή πίεση. Δοκίμασε να φας κάτι αλμυρό ή ακόμα και σκέτο αλάτι. Αν δεις πως σε βοηθά σημαίνει πως ίσως αυτό είναι το πρόβλημά σου.

Το χαμηλό ζάχαρο δημιουργεί ακριβώς αυτά τα συμπτώματα. Εφοδιάσου λοιπόν με γλυκό του κουταλιού κα φάε λίγες κουταλιές όταν έχεις πονοκέφαλο. Θα αντιληφθείς πολύ γρήγορα να σε ανακουφίζει, αν πράγματι έχεις χαμηλό ζάχαρο.

Καλό είναι κάθε φορά που νιώθεις να ξεκινά πονοκέφαλος να παίρνεις κάποιο αναλγητικό, ώστε να μην εξαντλείσαι και γίνεσαι χειρότερα!

Κάτια

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *