Ο Pastry Chef Σπύρος Αφράτης μας μιλάει για την τέχνη της ζαχαροπλαστικής!!!

Γράφει η Ιωάννα Λαζάρου.

Όσοι έχουν γευτεί τα γλυκά του επιτεύγματα.. έχουν να λένε για τον pastry chef του ζαχαροπλαστείου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Βαθύ Χαλκίδας! Ο Σπύρος Αφράτης «καλόμαθε» τους Ευβοιώτες με τις ιδιαίτερες γεύσεις στα γλυκά και τα παγωτά.. γεύσεις που ξέρουν να ταξιδεύουν κάθε αίσθηση!

Τον βρήκα, έφαγα και 3 γλυκά.. πήρα μπόλικο παγωτό για το σπίτι και μπορώ να σας πω με σιγουριά.. ότι τίποτα δεν έχουμε δει μέχρι τώρα στον χώρο της ζαχαροπλαστικής! Συνήθως κολλάμε σε μια γεύση που μας αρέσει.. και περνάνε τα χρόνια.. η μόδα της ζαχαροπλαστικής φέρνει άλλες γεύσεις.. κι εμείς χάνουμε όλες αυτές τις γλυκές απολαύσεις γιατί επιλέγουμε τα ίδια και τα ίδια..

Όμως ας μη χρονοτριβώ.. Σας παρουσιάζω λοιπόν την όμορφη κουβέντα που κάναμε με τον Σπύρο…

ΕΡ: Παραδοσιακά ή μοντέρνα γλυκά; Τι προτιμούν οι Ευβοιώτες και ποιο είναι το γλυκό που κάνει θραύση;

ΑΠ: Ο καλύτερος συνδυασμός θεωρώ πως είναι το  «πάντρεμα» της παραδοσιακής με τη μοντέρνα ζαχαροπλαστική, κάτι που εδώ εφαρμόζουμε και ο κόσμος εκτιμάει και στηρίζει.

ΕΡ: Νόστιμο γλυκό και γλυκό με υγιεινές/αγνές πρώτες ύλες είναι το ίδιο; Υπάρχουν συντηρητικά ή ενισχυτές γεύσης;

ΑΠ: Μην ξεχνάμε πως συντηρητικά θεωρούνται ακόμα και οι πιο αγνές πρώτες ύλες όπως η ζάχαρη ή το αλάτι, όποτε αυτός ο διχασμός για μένα και τον τρόπο που δουλεύω δεν υπάρχει, είναι το ίδιο.

ΕΡ: Παγωτό το χειμώνα. Αγοράζει ο κόσμος;

ΑΠ: Παρατηρώ πως το παγωτό τον χειμώνα έχει αυξηθεί σε κατανάλωση διότι ο κόσμος έχει αλλάξει νοοτροπία και σκεπτικό πάνω σε αυτό, γι αυτό και εγώ διατηρώ την βιτρίνα μου ανοιχτή όλο το χρόνο καθώς και τη χειμερινή περίοδο με ανάλογες γεύσεις και προτάσεις κάθε εποχής

ΕΡ: Παγωτό και ιδιαίτερες γεύσεις. Ποιες γεύσεις παγωτού που κάνατε θα τις χαρακτηρίζατε ιδιαίτερες; Αν θα δημιουργούσατε ένα παγωτό για το elenifourli.com ποια γεύση θα είχε;

ΑΠ: Κάποιες αγαπημένες και ιδιαίτερες γεύσεις που έχω κάνει είναι το παγωτό με ψητή κολοκύθα, το salty summer (παγωτό αλατισμένη καραμέλα με ποπ κορν) και ότι έχει να κάνει με βάση το αλκοόλ (για μένα το ρούμι). Για το elenifourli.com θα έφτιαχνα κάτι spicy όπως για παράδειγμα ενα παγωτό με σοκολάτα bitter και chilly

ΕΡ: Υπάρχει μόδα στη ζαχαροπλαστική; Κι αν  ναι.. εσείς από ποια χώρα επηρεάζεστε περισσότερο;

ΑΠ: Η μόδα στη ζαχαροπλαστική είναι όπως τα ρούχα, επανέρχεται με διαφορετικό χαρακτήρα. Για να θυμούνται οι παλιοί και να γνωρίζουν οι νέοι. Εγώ επηρεάζομαι από την γαλλική φιλοσοφία τόσο στο γλυκό όσο και στο παγωτό, όμως παράλληλα προσπαθώ να δώσω έναν αέρα από Ελλάδα που πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν οι πρώτες ύλες

Ζαχαροπλαστείο Κωνσταντίνου και Ελένης

Φάρου 1, Βαθύ Αυλίδας

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *