Οι καλύτερες μπάρες για πρωινό είναι αυτές! Έτοιμες σε 10 λεπτά!

Οι μπάρες είναι το καλύτερο σνακ και το πιο γευστικό πρωινό. Είναι με σοκολάτα και ινδορκάρυδο, μια πιο πικάντικη εκδοχή, όπως τη χαρακτηρίζει η Αργυρώ Μοαραμπαρίγου.

Η προετοιμασία είναι απλή κι απλώς πρέπει να τις βάλεις στον φούρνο! Έτοιμος να τις φτιάξεις;

Υλικά

Για 30 τεμάχια

  • 250 γραμ. κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
  • 200 γραμ. ζαχαρούχο γάλα (1 μικρή συσκευασία ή 1/2 μεγάλη)
  • 125 γραμ. ινδική καρύδα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα κανέλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

Για τις μπάρες με ινδική καρύδα και σοκολάτα, βάζουμε την κομματιασμένη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Περιχύνουμε με το ζαχαρούχο γάλα. Αφήνουμε το μείγμα να λιώσει και να πυκνώσει, λίγα λεπτά. Μόλις λιώσει η σοκολάτα το αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ινδική καρύδα, το μοσχοκάρυδο, την κανέλα, τη βανίλια και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα θα σφίξει αρκετά.

Στρώνουμε λαδόκολλα σε μικρό βουτυρωμένο ταψάκι ή στη μακρόστενη φόρμα του κέικ κι αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Στρώνουμε την επιφάνεια με κουτάλι. Αφήνουμε να κρυώσει καλά ώστε να μπορούμε να το κόψουμε σε κομμάτια (περίπου 2 ώρες και 30΄).

Τραβώντας τη λαδόκολλα το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ξύλο κοπής. Με κοφτερό μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές. Βγαίνουν γύρω στα 30 κομμάτια.

You May Also Like