Οι λόγοι που πεινάμε συνέχεια..

Η σχέση μας με το φαγητό είναι πολύ περίεργη.Κάποιοι απο εμάς μπορεί να περάσει και μια ολόκληρη ημέρα χωρίς να φάμε, μέχρι ωσότου ακούσουμε το στομάχι μας να διαμαρτύρεται.. Υπάρχουν όμως και κάποιες ημέρες που μας έρχεται να «κατεβάσουμε» ότι υπάρχει στο ψυγείο και στα ντουλάπια μας..

Θες να φταίει το κρύο; Θες να φταίει για εμάς τις γυναίκες ότι είναι να αδιαθετήσουμε; Οι επιστήμονες έψαξαν, βρήκαν και μας παρουσιάζουν τους λόγους που μας κάνουν να πεινάμε χωρίς λόγο και αιτία.

Τρως υδατάνθρακες για βραδινό

Καταναλώνοντας υδατάνθρακες λίγο πριν κοιμηθείς προκαλεί αύξηση των επιπέδων του σακχάρου και απότομη πτώση τους η οποία οδηγεί σε υπερβολική πείνα.

Δεν έχεις χορτάσει ύπνο

Όταν ξενυχτάς, κοιμάσαι ελάχιστα ή ανήσυχα δημιουργείς στρες στον οργανισμό σου και περνάει το μήνυμα στον εγκέφαλο ότι πρέπει να βρει φαγητό. Έρευνες βρήκαν ότι όσοι κοιμούνται πολύ αργά το βράδυ, την επόμενη μέρα καταναλώνουν περίπου 250 θερμίδες περισσότερες από το ότι εάν πήγαιναν νωρίς για ύπνο και έκαναν έναν καλό και ποιοτικό ύπνο.

Δεν ενυδατώνεσαι

Όταν είσαι αφυδατωμένη, μπερδεύεις το μέρος του εγκεφάλου που ρυθμίζει την όρεξη με αποτέλεσμα να αναζητάς τροφή. Μάντεψε όμως..δεν είναι πείνα, είναι δίψα!

Ένα στα γρήγορα

Ο εγκέφαλός σου θέλει τον χρόνο του για να καταλάβει ότι χόρτασες. Οπότε όταν κάτσεις να φας πάρε το χρόνο σου και απόλαυσε κάθε μπουκιά σου.

You May Also Like