Υπάρχουν κάποια τρόφιμα τα οποία όχι μόνο δε λήγουν όσα χρόνια και αν περάσουν αλλά αντίθετα κρατάνε τις ίδιες ακριβώς θρεπτικές ικανότητες, την ποιότητά τους και τη γεύση τους, ανεξάρτητα από τα χρόνια που πέρασαν από πάνω τους.
Και αν αναρωτιέστε ποια τρόφιμα είναι αυτά θα σας πω αμέσως..
Μέλι
Το μέλι διαρκεί επ’ αόριστον. Μπορεί να αλλάζει χρώμα και υφή ή μπορεί να κρυσταλλώνει αλλά παραμένει ασφαλές για κατανάλωση και πεντανόστιμο! Αν δε θέλετε να έχει αυτή την κρυσταλλική μορφή απλά αφήστε το σε ζεστό νερό.
Ζάχαρη
Η ζάχαρη δεν χαλάει ποτέ γιατί δεν ευνοεί την ανάπτυξη βακτηριδίων. Βεβαιωθείτε μονάχα ότι έχετε αποθηκεύσει τη ζάχαρη σε αεροστεγές δοχείο, ώστε να κρατήσετε την υγρασία ή τα ζουζούνια μακριά.
Ρύζι
Το άσπρο και το άγριο ρύζι, το arborio, το jasmine και το basmati διατηρούνται φρέσκα για πολλά χρόνια ακόμα. Απλά κλείστε καλά το καπάκι για να μη μπούνε ζωύφια και μην αγχώνεστε. Το ρύζι δε θα χαλάσει ποτέ.
Δυνατά οινοπνευματώδη
Τα οινοπνευματώδη ποτά μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, αρκεί να μην τα ζεσταίνει ο ήλιος ή κάποια εστία θέρμανσης. Ίσως μόνο αν περάσουν τα χρόνια να χάσουν λίγο το άρωμα τους αλλά ούτε που θα το καταλάβετε.
Καλαμποκάλευρο
Για να διατηρήσετε το καλαμποκάλευρο… αθάνατο φροντίστε να είναι στεγνό, καλά σφραγισμένο και σε δροσερό μέρος (στα πιο χαμηλά ράφια του ψυγείου, για παράδειγμα).
Αποσταγμένο άσπρο ξίδι
Μπορείτε άφοβα να αγοράσετε ένα μεγάλο μπουκάλι άσπρο ξίδι χωρίς να σκέφτεστε ότι θα χαλάσει πριν το καταναλώσετε και πάνε τα λεφτά σας χαμένα.
Καθαρό εκχύλισμα βανίλιας
Το καθαρό εκχύλισμα βανίλιας, δεδομένου ότι περιλαμβάνει αλκοόλ, θα παραμείνει φρέσκο και αρωματικό για όσο το έχετε στο ντουλάπι σας. Προσοχή στις απομιμήσεις οι οποίες ξεθυμαίνουν γρήγορα.
Αλάτι
Το επιτραπέζιο αλάτι, το αμερικανικό kosher salt και το θαλασσινό αλάτι είναι πραγματικά… υπεραιωνόβια.