Είσαι Vegan… αλλά ξέρεις τι σημαίνει;;;

Vegan …μια λέξη που την έχω ακούσει πάρα πολλές φορές τις τελευταίες μέρες… Πολύς κόσμος μπαίνει σε μια διαδικασία να κόψει το κρέας ( ok καλά κάνει), πιστεύοντας λανθασμένα όμως ότι ‘’ασπάζεται’’ τον βιγκανισμό.

shutterstock_413417941-1440x956

Εσείς ξέρετε τι σημαίνει να είσαι vegan;;;

«Φιλοσοφία και τρόπος ζωής, ο οποίος αποσκοπεί στον αποκλεισμό – στο μέτρο του δυνατού και εφικτού – όλων των μορφών εκμετάλλευσης και σκληρότητας στα ζώα για φαγητό, ρουχισμό ή για οποιονδήποτε άλλο σκοπό και κατ ‘επέκταση, προωθεί την ανάπτυξη και χρήση εναλλακτικών λύσεων χωρίς ζώα προς όφελος των ανθρώπων, των ζώων και του περιβάλλοντος. Από άποψη διατροφής απαγορεύει όλα τα προϊόντα που προέρχονται εξ ολοκλήρου ή εν μέρει από τα ζώα. »

Είναι επομένως κάτι περισσότερο από το να κόβετε το κρέας και τα γαλακτοκομικά προϊόντα, αλλά μια πιο ολοκληρωμένη επιλογή τρόπου ζωής που προσπαθεί να αποφύγει τη σκληρότητα και την εκμετάλλευση των ζώων.

Είναι το μέλι vegan;

Θα σας στενοχωρήσω ..αλλά μάλλον θα πρέπει να απαρνηθείτε και το μέλι… επειδή η συγκομιδή του μελιού από τους ανθρώπους εκμεταλλεύεται τις μέλισσες. Είναι η λογική του βιγκανισμού…

vegan-gymnasium

Τι θα συμβεί στο σώμα σας;

Λόγω της έλλειψης κόκκινου κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων οι vegan είναι τυπικά ανεπαρκείς σε βιταμίνη Β12 και σίδηρο, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε πονοκεφάλους και αναιμία.  Επιπλέον, μπορεί να αισθάνεστε κουρασμένοι και να αναπτύξετε ανεπάρκεια ασβεστίου. Οι Vegans μπορούν να λαμβάνουν συμπληρώματα για να εξουδετερώσουν την έλλειψη βιταμίνης Β12, σιδήρου και ασβεστίου στη διατροφή τους, οπότε δεν υπάρχει λόγος να φοβάστε.

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *