Όλες οι γυναίκες ενωμένες μάχονται ενάντια της βίας!

Μπορεί να πρόκειται για μια αφίσα που κυκλοφορεί στους δρόμους του Μιλάνου.

Μπορεί οι γυναίκες αυτές που κατέχουν ηγετικές θέσεις (ή και όχι), να συμμετείχαν και να ενίσχυσαν τον αγώνα κατά της βίας των γυναικών, όμως όλο αυτό δεν παύει να είναι ένα έργο του Ιταλού καλλιτέχνη Αλεσάντρο Παλόμπο.

Η αλήθεια όμως υπάρχει ανάμεσά μας. Μπορεί να κρύβεται στην διπλανή σου πόρτα και να μην το ξέρεις.

Και ενώ εσύ βλέπεις τους μώλωπες στην αφίσα, σε κάποια σπίτια οι μώλωπες αυτοί να είναι αληθινοί.

Μην πιστέψεις ούτε για μια στιγμή πως δεν συμβαίνει σε γυναίκες με δυναμική και κάποια επιφανή θέση. Μπορεί να συμβεί σε όλες. Το θέμα είναι ως πότε θα πάψουν να μην μιλούν.

Οι γυναίκες έχουν πολεμήσει χρόνια και νικήσει κάθε δυσκολία για να ζουν έχοντας ελευθερίες και δικαιώματα που κανείς δεν αξίζει να τους στερεί.

Αν λοιπόν αντιληφθείς ποτέ κάτι τέτοιο σε κάποιο πρόσωπο που γνωρίζεις (ή και όχι), μην γυρίσεις την πλάτη και κάνεις πως δεν βλέπεις.

Η ενότητα των γυναικών τις βοήθησε να μπορούν σήμερα να κατακτήσουν θέσεις εργασίες που παλαιότερα ούτε καν φαντάζονταν.

Μην αφήνεις απαρατήρητο κανένα τέτοιο σημάδι βίας. Εσύ, εγώ, εμείς, όλες μαζί μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε.

Η Άνγκελα Μέρκελ, η Μισέλ Ομπάμα, η Μπριζίτ Μακρόν και πολλές ακόμα γυναίκες έδωσαν το δικό τους λιθαράκι στον αγώνα κατά της βίας των γυναικών.

Εμείς μπορούμε να δώσουμε το δικό μας, μη γυρνώντας το βλέμμα! Είναι ένα θέμα που μας αφορά όλες, ακόμα και αν δεν συμβαίνει μέσα στο δικό μας σπίτι!

Κάτια

 

 

You May Also Like