Όταν αρχίσουν τα Blues δεν υπάρχει επιστροφή! (+Playlist)

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Παρασκευή! Ω ναι! Πώς νιώθετε; Τι σχέδια έχετε;

Θα βρέξει; Θα χιονίσει; Θ’ αποκλειστούμε ή θα γελοιοποιηθούμε;

Μιας και ούτε οι μετεωρολόγοι μπορούν να συμφωνήσουν στις προβλέψεις τους, προτείνω να χαλαρώσουμε. Άλλωστε δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα για ν΄αλλάξουμε τον καιρό.

Είχα πολύ στρες αυτή την εβδομάδα και διάφορα θέματα ν’ απασχολούν το μυαλό μου και να μη μου επιτρέπουν να ηρεμήσω, γι’ αυτό την είχα ανάγκη την Παρασκευούλα!

Χθες βράδυ κι ενώ ετοιμαζόμουν ψυχολογικά για το τέλος της εβδομάδας, προσπάθησα να μην φάω ό, τι βρω μπροστά μου (όπως συνήθως). Ζέστανα λίγο νερό, κατέβασα μια χριστουγεννιάτικη κούπα (!) και έριξα μέσα ένα φακελάκι τσάι. Μετά, έβαλα μουσική…

Όταν κάποιος αρχίσει ν’ ακούει jazz & blues δεν υπάρχει επιστροφή. Ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι σε ρυθμούς και μελωδίες που ξεσηκώνουν την ψυχή και βυθίζουν το μυαλό σ’ έναν ωκεανό αναμνήσεων. Αυτά τα blues!!! Αν και η ονομασία τους υποδηλώνει την κακή ψυχική διάθεση, θα έλεγα ότι περισσότερο πλημμυρίζουν τις αισθήσεις και σε βγάζουν από το “αρνητικό mood”…

Η γενιά μου τα ξέρει τα μπλουζ, έτσι με ελληνικούς χαρακτήρες, από τα πάρτι της εφηβείας μας! Όλοι τα περίμεναν… Ήταν η στιγμή της τόλμης, η στιγμή που ξεπερνούσαμε δισταγμούς και αναστολές. Η στιγμή της αγκαλιάς, του αγγίγματος, του ρυθμού, του χορού. Αυτό ήταν το μπλουζ… Η ευκαιρία! Κάποιοι την άρπαζαν, κάποιοι την έχαναν.

Σκέφτηκα λοιπόν, φίλοι μου, να προτείνω το playlist της αποψινής βραδιάς για να μπείτε κι εσείς σε αγαπησιάρικο mood. 

Daniel Castro – I’ll Play The Blues For You

Twelve Bar Blues Band – Old Love

Etta James – I’d Rather Go Blind

James Brown – Blues For My Baby

Gary Moore – Still Got The Blues

Να έχετε ένα αγαπησιάρικο Σαββατοκύριακο!

You May Also Like