Περπατάς αργά ή γρήγορα; Διάβασε τι λένε οι έρευνες!

Έχεις παρατήσεις με ποιο ρυθμό περπατάς; Σίγουρα θα έχεις παρατηρήσει πόσο γρήγορα ή αργά πηγαίνεις και αυτό μαρτυρά πολλά περισσότερα από όσο θεωρείς.

Σύμφωνα με έρευνες, λοιπόν, αν ανήκεις σε αυτούς που περπατούν γρήγορα… πολύ καλά κάνεις! Οι έρευνες λένε πως όσοι περπατούν γρήγορα (κι ας γκρινιάζουν οι υπόλοιποι που μένουν πίσω), τότε ζουν περισσότερο! Και μάλιστα πολύ περισσότερο!

paidi

Σύμφωνα με την έρευνα, ανεξαρτήτως τον σωματότυπο, αν περπατάς γρήγορα μπορεί να ζήσεις 20 χρόνια περισσότερο από κάποιον που δεν περπατά γρήγορα.

Ο ρυθμός και η ταχύτητα είναι πολύ σημαντικά για την υγεία εν γένει. Ένας λόγος για τον οποίο, το γρήγορο περπάτημα κάνει καλό, είναι επειδή αυξάνει τους ρυθμούς της καρδιάς και σε βοηθά να μειώσεις την πίεση του αίματος. Και οτιδήποτε αυξάνει τους χτύπους της καρδιάς σου…είναι σαν να κάνεις αερόβια άσκηση!

Δες το και σαν μια μορφή γυμναστικής και περπατά καθημερινά ολοένα και πιο γρήγορα. Μεταξύ άλλων, αποτρέπει τις καρδιακές παθήσεις, την υψηλή πίεση του αίματος και τον διαβήτη τύπου δύο. Παράλληλα, δυναμώνει τους μυς και βελτιώνει τη διάθεση σου.

walk

Όσο πιο γρήγορα περπατάς και όσο πιο συχνά περπατάς, τόσο το καλύτερο. Για να το πετύχεις πιο εύκολα μπορείς να βάλεις και λίγη μουσική, θα σε βοηθήσει σημαντικά!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *