Πίτσα σε γαλέτα

Η γαλέτα είναι ένα είδος αποξηραμένου ψωμιού, το οποίο είναι πολύ σκληρό αλλά έχει το πλεονέκτημα ότι συντηρείτε για πολύ μεγάλο διάστημα. Όσοι έχουν υπηρετήσει θα την έχουν δει, αν όχι φάει. Χρησιμοποιείτε κατά κόρον σε όλα τα στρατιωτικά σώματα, παγκοσμίως. Αν φυλαχτεί σε κατάλληλο μέρος μπορεί να κρατήσει και δεκαετίες ολόκληρες, μάλιστα στις ΗΠΑ έχουν σε μουσείο, γαλέτας απο τον εμφύλιο πόλεμο τους.

Είτε λοιπόν θέλετε να την έχετε ως φαγώσιμο για έκτακτη ανάγκη, είτε σαν μέσο φύλαξης για αλεύρι η γαλέτα είναι πολύ χρήσιμη..

Και επειδή τίποτα στην κουζίνα δεν πάει ανεκμετάλλευτο η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου βρήκε τη λύση και με την υπέροχη συνταγή της  με τίτλο «Πίτσα σε γαλέτα» μας προτείνει μία συνταγή που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους..

Ας τη δούμε..

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτα (εμπορίου)
  • 1 φλ. τριμμένο ρεγκάτο
  • 1 φλ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 4 φέτες βραστό ζαμπόν μπούτι
  • 1 πράσινη πιπεριά σε φέτες

Εκτέλεση

Ξεκινάμε την εύκολη πίτσα με σφολιάτα, απλώνοντας το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο εργασίας. Αφαιρούμε τη μεμβράνη. Στρώνουμε μια λαδόκολλα πάνω σε λαμαρίνα κι απλώνουμε επάνω τη σφολιάτα.

Κόβουμε περιμετρικά από κάθε πλευρά της σφολιάτας μία λωρίδα φάρδους 1 εκ. και με το δάχτυλο βρέχουμε την περίμετρο του φύλλου. Κολλάμε κάθε λωρίδα επάνω στην πλευρά που κόψαμε πριν, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα χείλος σαν θήκη που θα κρατήσει μέσα της υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230 βαθμούς C στον αέρα. Με πιρούνι τρυπάμε πολύ καλά όλη την επιφάνεια της σφολιάτας. Την ψήνουμε για 6-7 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει ελαφρά. Στη συνέχεια, φορώντας γάντια, πατάμε καλά την επιφάνειά της να ξεφουσκώσει και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 10 λεπτά.

Επάνω στη μισοψημένη γαλέτα (σφολιάτα) απλώνουμε το ζαμπόν, πασπαλίζουμε με τα τυριά και τέλος γαρνίρουμε με την πιπεριά. Ξαναφουρνίζουμε την πίτσα για λίγα λεπτά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.

You May Also Like