Σαγανάκι γαρίδα με φέτα και τσίλι

Το καλοκαίρι είναι εδώ και το σαγανάκι επίσης! Ξέρετε, αυτό που παραγγέλνετε όλοι στα ουζερί και τα μεζεδοπωλεία που βγαίνετε! Επειδή όμως πολλοί είστε σπιτόγατοι και θέλετε να καταπλήξετε τους φίλους σας και τους αγαπημένους σας στο σπίτι, σας έχω την πιο νόστιμη κι εύκολη συνταγή για σαγανάκι γαρίδα. Το σπίτι θα μοσχοβολήσει καλοκαίρι και η παπάρα σε αυτή τη τέλεια σάλτσα θα πάει σύννεφο!

01

Το εν λόγω λοιπόν σαγανάκι είναι η απλότητα στο μεγαλείο της και αυτό επειδή τα υλικά είναι σίγουρα στο σπίτι και είναι φτιαγμένο με φρέσκια και μόνο ντομάτα. Να ξέρετε κάτι, τα θαλασσινά γενικά έχουν από μόνα τους πολλή νοστιμιά και ένταση οπότε φορτώνοντάς τα με πολλά υλικά χάνεις αυτό που μπορούν να σου δώσουν! Την απόλυτη απόλαυση δηλαδή. Συνδυάστε με μακαρόνια, ρυζάκι, πατάτες τηγανητές ή και όλα μαζί, φτιάξτε και μία χωριάτικη σαλάτα και ταξιδέψτε εκεί που σκάει το κύμα! Μέχρι την άλλη εβδομάδα #stay_hungry


Υλικά για 4 άτομα:

500 γρ γαρίδες καθαρισμένες

1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο

1 μικρό κόκκινο πιπεράκι τσίλι (προαιρετικά)

2 ντομάτες ώριμες και περασμένες από τον τρίφτη

1/2 φλ. του καφέ λευκό ξηρό κρασί

ελαιόλαδο

αλάτι-πιπέρι-ρίγανη

1 πρέζα ζάχαρη

1 χουφτίτσα μαιντανό ψιλοκομμένο

200 γρ. φέτα χοντροτριμμένη με το χέρι

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνω ελαιόλαδο ίσα ίσα να σκεπάσει το πάτο. Ζεσταίνω καλά το λάδι και ρίχνω τις γαρίδες. Τις σωτάρω 1,5 λεπτό από τη κάθε πλευρά. ‘Επειτα σβήνουμε με το κρασί. Περιμένουμε 1 λεπτό να εξατμιστεί το κρασί και αφαιρούμε τις γαρίδες από το τηγάνι μέχρι να τις ξαναχρησιμοποιήσουμε!

Τώρα στο λαδάκι ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τσίλι (αν θέλουμε τα καυτερά). Τσιγαρίζουμε για λίγο μέχρι να μαραθούν ελάχιστα, όχι να μαυρίσουν γιατί θα γίνει βαρύ το σαγανάκι μας. Μόλις μαραθούν προσθέτουμε τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και 1 πρέζα ζάχαρη. Μόλις πάρουν βράση, ρίχνουμε 1/2 ποτήρι του νερού, νερό και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Στα τελευταία 3 λεπτά ρίχνουμε τις γαρίδες να ενσωματωθούν με τη σάλτσα. Σβήνω το σαγανάκι και προσθέτω τη φέτα και το μαιντανό!

02

unnamed (3)

‘Ετοιμο!! Συνοδεύω με μακαρόνια, ρυζάκι, πατάτα τηγανητή ή Ό,ΤΙ άλλο θέλω!

Νίκη Παππά

food blogger http://voutyromelo.blogspot.gr/

 

You May Also Like