Μια συνταγή που μπορεί να μην είναι η αγαπημένη μου… αλλά όποιος έχει δοκιμάσει από τα χεράκια της μαμάς Μαρίας λέει ότι είναι το ωραιότερο πιάτο που έχει φάει… Αν και δεν το κάνει συχνά ..είναι ένα φαγητό που επιλέγει να το φτιάξει σε ειδικές περιστάσεις… γιορτές..αργίες..Χριστούγεννα κλπ.. και πάντα λαμβάνει τα κολακευτικότερα σχόλια..
Τι λέτε πάμε να δοκιμάσουμε να το φτιάξουμε παρέα;;
Κόβουμε 1 κιλό ψαχνό χοιρινό κρέας. Αναμιγνύουμε 2 κουταλιές αλεύρι, 2 κουταλάκια αλάτι και λίγο πιπέρι, και αλευρώνουμε το κρέας.
Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές βούτυρο και σωτάρουμε το αλευρωμένο κρέας. Το βάζουμε σε κατσαρόλα με 5 φλυτζ. ζεστό νερό και αφήνουμε να σιγοβράσει για 1 ώρα. Καθαρίζουμε 1 και ½ κιλό σελινόριζα και την κόβουμε σε φέτες. Τις βράζουμε και τις ρίχνουμε στο κρέας μαζί με μερικές φούντες σέλινο ψιλοκομμένες. Αφήνουμε να σιγοβράσουν για ½ ώρα. Δένουμε τη σάλτσα με 3 κροκάδια αυγών και το χυμό 2-3 λεμονιών..
Έτοιμοοοο!!!
Καλή μας όρεξη!!!
ΥΓ. Τσέκαρε κι αυτό !!! Πώς να οργανώσεις εύκολα ένα οικογενειακό τραπέζι..
Ελένη ♥♥