Η περίοδος της νηστείας καλά κρατάει και όπως είναι λογικό ψάχνουμε συνεχώς νέες συνταγές που θα μας κάνουν να χορτάσουμε αλλά θα είναι εξίσου νόστιμες με τα αρτήσιμα φαγητά..
Για αυτές λοιπόν τις στιγμές που δε ξέρουμε τι άλλο να φτιάξουμε που να είναι νόστιμο αλλά και νηστίσιμο, το elenifourli.com είναι εδώ να σας δώσει τη λύση.
Στο σημερινό λοιπόν άρθρο θα δούμε μία συνταγή για σουπιές στιφάδο και εσείς αυτό που έχετε να κάνετε είναι να πάρετε χαρτί και στυλό και να σημειώσετε τα υλικά..
Υλικά
- 1 1/2 κιλό σουπιές
- 8-10 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
- 5-6 φύλλα δάφνης
- μαύρο πιπέρι σε κόκκους
- κανέλα σε στικ
- λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια
- 300γρ. Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Εκτέλεση
Υπάρχουν διάφορες επιλογές για τις σουπιές. Μπορείς για αρχή να τις πάρεις έτοιμες κατεψυγμένες. Δεύτερη επιλογή είναι να τις πάρεις έτοιμες καθαρισμένες από τον ψαρά. Η τρίτη επιλογή είναι να τις καθαρίσεις μόνη σου. Για να μην μαυρίσουν τα νύχια σου από μελάνι, καλό θα ήταν να βάλεις γάντια. Ό,τι και να επιλέξεις είναι μια χαρά. Βράσε τες για περίπου 40 λεπτά και έπειτα κόψτες σε κομμάτια.
Ψιλόκοψε τα κρεμμύδια και το σκόρδο και σόταρε τα στο λάδι. Πρόσθεσε όλα τα μυρωδικά- κανέλα, γαρίφαλο, πιπέρι- και ρίξε και το κόκκινο κρασί. Τέλος πρόσθεσε και 2 κουταλιές από το ζουμί που έβρασες τις σουπιές. Άφησε τα να βράσουν για 30 λεπτά.
Αφού βράσουν για 30 λεπτά τα μυρωδικά με το κρασί και το σκόρδο και το κρεμμύδι, πρόσθεσε τις σουπιές που έχεις κόψει, το πελτέ ελαφρώς αραιωμένο με νερό και τα φύλλα δάφνης. Βράσε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά και έπειτα χαμήλωσε ρίξε το αλάτι σου και άφησε το φαγητό να σιγομαγειρεύεται μέχρι να φύγουν τα πολλά ζουμιά.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!