Σπιτική λεμονάδα – τζίντζερ με πολλά οφέλη για το πεπτικό σύστημα

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Πόσο φάγατε στις διακοπές; Πείτε το μην ντρέπεστε! Τουλάχιστον να μη νιώθω μοναξιά!

Κι αφού φάγαμε, ήπιαμε, τιμήσαμε και τα γλυκά μας, σιγά σιγά μας κυριεύουν οι τύψεις. Όπως μαζευόμαστε και ρίχνουμε μια ματιά στη φθινοπωρινή ντουλάπα, ψάχνουμε τρόπους για γρήγορη κι όσο το δυνατόν ανώδυνη επαναφορά στα… φυσιολογικά μας.

Δεν σας έχω θαύματα σήμερα φίλοι μου. Η μετάβαση σε μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή δεν είναι το πιο εύκολο πράγμα. Η αυτοσυγκράτηση επίσης, χτίζεται αργά και σταθερά και θέλει κίνητρο.

Μπαίνοντας λοιπόν σε mood φθινοπώρου και προσπαθώντας να «ξεφουσκώσουμε» λίγο, σας προτείνω μία απλή συνταγή για σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ με πολλά οφέλη για το πεπτικό σας σύστημα:

Υλικά για περίπου 5 μερίδες:

250 ml νερό

120 ml σιρόπι αγαύης

160 ml φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο (ξεφλουδισμένο)

240 ml χυμό λεμονιού (φρέσκο)

φύλλα μέντας για γαρνίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατεύουμε 120 ml νερό, το σιρόπι αγαύης και το ψιλοκομμένο ​​τζίντζερ. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, σε μία κανάτα, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο νερό. Τοποθετούμε ένα σουρωτήρι πάνω στην κανάτα και περνάμε το μείγμα τζίντζερ – σιροπιού, για να συγκρατήσουμε τυχόν μικρά κομμάτια τζίντζερ. Ανακατεύουμε καλά τη λεμονάδα με το σιρόπι τζίντζερ, αφήνουμε να κρυώσει και τη σερβίρουμε πάνω από πάγο. Προαιρετικά γαρνίρουμε με φρέσκα φύλλα μέντας.

** Αν δεν είστε σε mood αποτοξίνωσης, να σας πω ότι ταιριάζει με τεκίλα, τζιν ή βότκα!

Η λεμονάδα σας μπορεί να διατηρηθεί σε ένα κλειστό μπουκάλι στο ψυγείο έως και πέντε ημέρες ή μπορείτε να την παγώσετε σε παγοκυψέλες και να τα προσθέσετε στα ροφήματά σας!

Το τζίντζερ είναι γνωστό για την αντιφλεγμονώδη δράση του, ενώ χρησιμοποιείται ως τονωτικό για προβλήματα δυσπεψίας και δυσκοιλιότητας.

You May Also Like