Σπιτική μαρμελάδα φράουλα με στέβια!

Το πρωινό λένε είναι το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Αυτό μας δίνει ενέργεια και καθορίζει την όρεξη και την διατροφή της υπόλοιπης μέρας.

Εσύ τι προτιμάς να τρως; Εμείς αγαπάμε τα γλυκάκια, όμως ξέρουμε πως μας κάνουν κακό και μας παχαίνουν.

Οι μαρμελάδες του εμπορίου έχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αρκετές θερμίδες.

Πώς μπορείς να φτιάξεις μαρμελάδα με στέβια που δεν θα σε παχαίνει;

Ο τρόπος είναι απλός και η γεύση της εκπληκτική. Μπορείς επίσης να την βάλεις στο απογευματινό ή βραδινό σου γιαουρτάκι και να απογειώσεις την γεύση του!

Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε:

Θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό φράουλες (να μην είναι άγουρες)
  • 30 γρ. στέβια
  • 70 γρ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Ρίχνουμε τις φράουλες και τη στέβια σε μια πλατιά χαμηλή κατσαρόλα και με ένα πιρούνι ή κουτάλι πιέζουμε ελαφρώς τις φράουλες να μαλακώσουν λίγο και να ποτίσει κάπως η στέβια με το ζουμί τους.

Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και, μόλις πάρει μία βράση, χαμηλώνουμε την ένταση στο μεσαίο.

Βράζουμε για 15 λεπτά ανακατεύοντας κάθε τόσο. Μόλις δούμε ότι αρχίζει να δένει, ρίχνουμε το λεμόνι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει ελαφρώς.

Η μαρμελάδα είναι έτοιμη!!

Κάτια

 

You May Also Like