Σπιτικό παγωτό με γιαούρτι και φυστίκια

Γράφει η Ελένη Φούρλη.

Έλα κορίτσια και μας βρήκα το απόλυτο επιδόρπιο.. Αυτές τις ημέρες που ανέβηκε λίγο η θερμοκρασία η αλήθεια είναι ότι αναζητήσαμε ένα παγωτάκι.. Αν έχετε χρόνο σας προτείνω να φτιάξετε μια υπέροχη συνταγή που βρήκα για σπιτικό παγωτό με γιαούρτι..

Εγώ δεν έχω προλάβει να το φτιάξω ακόμα.. Έστειλα όμως τη συνταγή σε μια φίλη .. το έφτιαξε και μου είπε ότι είναι από τα πιο νόστιμα παγωτά που έχει φάει… Άρα όπως καταλαβαίνετε το Σαββατοκύριακο που θα έρθει έχω δουλειά στην κουζίνα..

Υλικά:

2 φλ. τσαγιού γάλα φρέσκο
3 κεσεδάκια (x200 γραμμ.) γιαούρτι πλήρες
1/2 φλ. τσαγιού νερό
1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
Προαιρετικά:
1 φλ. τσαγιού θυμαρίσιο μέλι
1/2 φλ. τσαγιού φυστίκια Aιγίνης (ωμή ψίχα)

Εκτέλεση:

Βάζετε τη ζάχαρη και το νερό σε κατσαρόλα. Ανακατεύετε και αφήνετε να πάρει μία βράση. Προσθέτετε, αν θέλετε, το μέλι. Το αφήνετε λίγο να κρυώσει. Βράζετε το γάλα σε κατσαρόλα και το αφήνετε πάλι να κρυώσει.

Βάζετε σε μπολ το γιαούρτι, λίγο-λίγο ρίχνετε το γάλα και ανακατεύετε με σύρμα να διαλυθεί. Προσθέτετε και το κρύο πλέον σιρόπι. Ανακατεύετε καλά. Βάζετε το μπολ με το μείγμα στην κατάψυξη μέχρι να αρχίσει να κάνει σώμα, να σφίξει.

Τότε το χτυπάτε ξανά με μίξερ χειρός να αφρατέψει και να διαλυθούν οι κρύσταλλοι που σχηματίζονται από την ψύξη. Ξαναπαγώνετε το μείγμα και επαναλαμβάνετε τη διαδικασία για 3-4 φορές ακόμα, να αφρατέψει καλά. Στο τελευταίο χτύπημα προσθέτετε προαιρετικά τα φιστίκια και ανακατεύετε να πάνε παντού. Γαρνίρετε με μέλι και φιστίκια Αιγίνης.

 

Συνταγή: Tetradiosyntagon.blogspot

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *