Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Υπάρχουν μέρες που δεν θες να μαγειρέψεις, είτε γιατί δεν προλαβαίνεις, είτε γιατί δεν έχεις όρεξη.
Η στραπατσάδα είναι το Νο1 “έξυπνο” φαγητό που έχει θρεπτικές αξίες και φυσικά αρέσει σε όλους.
Είναι εύκολη και γρήγορη συνταγή και εύκολα έχεις φαγητάκι για το τραπέζι σου.
Τι θα χρειαστείς:
Υλικά:
2 ντομάτες στο multi
3 αυγά χτυπημένα
Μανιτάρια
Πιπεριές, φέτα, κρεμμύδι, λουκάνικο και ό,τι άλλο σας αρέσει
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
1 ποτηράκι κρασί κόκκινο
Λάδι
Εκτέλεση:
Βάζουμε στο τηγάνι λάδι και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και ότι άλλο έχετε διαλέξει, εκτός από την ντομάτα. Σβήνουμε με κρασί και ρίχνουμε την ντομάτα και τα μπαχαρικά. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά να ψηθεί η ντομάτα.
Ρίχνουμε τα αυγά και ανακατεύουμε να πάνε παντού και να ψηθούν. Μπορείτε να ρίξετε και τα αυγά χωρίς να τα χτυπήσετε. Έτσι θα είναι πιο χοντρά κομμάτια ή και ολόκληρα μάτια.
Ανακατεύουμε 2-3 λεπτά μέχρι να είναι ψημένο το αυγό. Και να φύγουν τα πολλά υγρά της ντομάτας.
Το πιάτο σας είναι έτοιμο!