Συνταγή για κοτόπουλο… ανατολής

Σήμερα θα φτιάξουμε μια πραγματικά πεντανόστιμη συνταγή για τους λάτρεις.. των ανατολίτικων γεύσεων.. Η αλήθεια είναι ότι οι γεύσεις τους είναι υπέροχες απλά χρησιμοποιούν τις περισσότερες φορές λίγα παραπάνω υλικά από αυτά που εμείς είμαστε συνηθισμένοι… Αξίζει τον κόπο πάντως..

Πάμε να το φτιάξουμε… Θα είναι έτοιμο σε λιγότερο από 30 λεπτά..

Υλικά

150γρ. Κινεζικά ζυμαρικά (ή noodles)

4 μανιτάρια

1 κοτόπουλο ψημένο στα καρβουνά

1 κουταλιά σησαμέλαιο

150γρ. σπαράγγια κομμένα στα τέσσερα

100γρ. φασολάκια κομμένα στη μέση

½ φλιτζάνι ανάλατα ψητά φιστίκια

1/3 φλιτζανιού φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος

Για το ντρέσινγκ

1/3 φλιτζανιού χυμός λάιμ

1 κουταλιά λάδι

1 κουταλιά γλυκιά σάλτσα τσίλι

1 κουταλιά καστανή ζάχαρη

1 κουταλιά τζίντζερ τριμμένο

1 κουταλάκι σησαμέλαιο

Εκτέλεση

Βάλτε τα ζυμαρικά σε ένα μπολ σκεπάστε τα με βραστό νερό και αφήστε τα για 10 λεπτά. Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ και σκεπάστε και αυτά με βραστό νερό. Αφήστε τα να μουλιάσουν για 10 λεπτά.. στύψτε τα και ψιλοκόψτε τα.. Κόψτε σε λεπτές λωρίδες το κοτόπουλο.  Στραγγίστε τα ζυμαρικά και κόψτε τα σε πιο μικρά κομμάτια..

Για να φτιάξετε το ντρέσινγκ

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα βαζάκι βιδώστε το καπάκι και ανακινήστε καλά. Ζεσταίνεται το σησαμέλαιο σε ένα γουόκ και σοτάρετε για 3 λεπτά τα μανιτάρια, τα σπαράγγια και τα φασολάκια. Προσθέστε το κοτόπουλο τα φιστίκια και τον κόλιανδρο και αφήστε για άλλα 2-3 λεπτά. Ρίξτε μέσα το ντρέσινγκ και τα ζυμαρικά και ανακατέψτε για 3-4 λεπτά..

Έτοιμο και πεντανόστιμο.. ειδικά για τους λάτρεις της κινέζικης κουζίνας..

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *