Τα ψάρια είναι ένα σημαντικό γεύμα για μία ισορροπημένη διατροφή. Ο σολομός συγκεκριμένα είναι πλούσιο σε ωμέγα-3 λιπαρά, πρωτεΐνες και άλλα θρεπτικά συστατικά που απορροφούνται εύκολα από το σώμα! Είναι γεμάτος βιταμίνες, βοηθά στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου, κάνει καλό στα μάτια και την καρδιά! Πάμε να τον δούμε σε μία πεντανόστιμη συνταγή!
Υλικά
Για τις πατάτες
1 κιλό πατάτες
χυμό πορτοκαλιού, από 1 πορτοκάλι
χυμό λεμονιού, από 1 λεμόνι
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. ρίγανη
2 σκ. σκόρδο
αλάτι
πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κλ. δεντρολίβανο
100 γρ. νερό
1 ματσάκι μυρώνια
Για τον σολομό
1 κιλό σολομό, φιλέτο
1 κ.γ. μπούκοβο
1 κ.σ. κύμινο
1 κ.σ. κουρκουμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Για το σερβίρισμα
λεμόνι, σε φέτες
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C στον αέρα.
Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια 2-3 εκ. και τις βάζουμε σε ένα ταψί.
Προσθέτουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι, το μπούκοβο, το κύμινο, τη ρίγανη, τα σκόρδα ψιλοκομμένα, αλάτι, πιπέρι ελαιόλαδο, δεντρολίβανο και ανακατεύουμε.
Βάζουμε το νερό και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 45 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε στο ταψί τα μυρώνια κομμένα σε κομμάτια.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη.
Για τον σολομό
Βάζουμε στα φιλέτα από τον σολομό το μπούκοβο, το κύμινο, τον κουρκουμά, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και το απλώνουμε σε όλη την επιφάνειά του.
Τοποθετούμε στο ταψί πάνω από τις πατάτες και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.
Αφαιρούμε και σερβίρουμε.
(πηγή: akispetretzikis.com)