Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Κάθε χρόνο ακολουθούμε μια συνταγή για κουλούρια του Πάσχα που αγαπούν μικροί και μεγάλοι.
Μας αρέσει όμως να πειραματιζόμαστε με γεύσεις και με συνταγές.
Φέτος σας δίνουμε την συνταγή για κουλουράκια από το αγαπημένο νησί της Καλύμνου.
Με αυτή τη συνταγή θα ανακαλύψετε μια διαφορετική γεύση που θα λατρέψετε πραγματικά.
Πάμε να ταξιδέψουμε μέσα από την κουζίνα μας!
Τι θα χρειαστούμε;
Υλικά:
- ¼ κούπας ελαιόλαδο
- ¼ κούπας φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- ¼ κούπας ούζο
- 230 γρ. ζάχαρη
- 25 γρ. νωπή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. σπόροι γλυκάνισου
- 335 γρ. αλεύρι για ψωμί
- 100 γρ. αλεύρι αμυγδάλου
- 1/8 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 30 γρ. χονδροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Σε ένα τηγάνι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό πορτοκάλι, το ούζο, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το αυγό και τους σπόρους γλυκάνισου.
- Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία και σβήνουμε τη φωτιά όταν αρχίσουν να ψήνονται. Απομακρύνουμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμιγνύουμε τα αλεύρια και τη μαγειρική σόδα. Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και ρίχνουμε τα υγρά συστατικά.
- Ζυμώνουμε μέχρι όλα τα υλικά μας να έχουν ομογενοποιηθεί και να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Έπειτα την τοποθετούμε σε λαδωμένο μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 60΄(δεν θα φουσκώσει πολύ).
- Στη συνέχεια χωρίζουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και σχηματίζουμε κάθε κομμάτι σε μπαλάκι. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί ή φύλλο σιλικόνης με μικρή απόσταση μεταξύ τους και τα πατάμε με την παλάμη μας μέχρι να αποκτήσουν πάχος διάμετρο 10-12 cm.
- Περνάμε με τα δόντια του πιρουνιού τα μπισκότα και κάνουμε μικρές τρύπες. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα αμύγδαλα και την έξτρα ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σταθούν για 20΄ και προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς.
- Ψήνουμε για 25-28 λεπτά ή μέχρι να πάρουν χρυσοκαφετί χρώμα.
Έτοιμες!