Τα 3 μυστικά για τέλειο ψητό κοτόπουλο

Για κάποιους θεωρείται το πιο εύκολο φαγητό… Δεν ξέρω αν είναι ..πάντως σίγουρα είναι το πρώτο φαγητό που σαν κορίτσια δοκιμάσαμε να φτιάξουμε στο σπίτι… Κοτόπουλο με πατάτες..για παράδειγμα… και φουσκώναμε και από περηφάνια επειδή τα καταφέραμε..Το κοτόπουλο για να γίνει ακόμα πιο γευστικό και ζουμερό έχει κάποια μυστικά νοστιμιάς..και σήμερα στο elenifourli.com θα τα αναλύσουμε… Για παράδειγμα αν είστε λάτρεις της πετσούλας και την  θέλετε ξεροψημένη και τραγανή… τότε ξεχάστε τις πατάτες δίπλα..…Οι πατάτες  βγάζουν υγρασία ..και χρειάζονται και πολλά υγρά για να ψηθούν ..με αποτέλεσμα το κοτόπουλο να μην βγει τόσο τραγανό.

00001

Καταλαβαίνουμε εάν το κοτόπουλο είναι έτοιμο και ψημένο ..όταν βυθίσουμε το θερμόμετρο και δείξει 74 βαθμούς… Εάν δεν έχουμε θερμόμετρο το τρυπάμε με το πιρούνι …αν το υγρό που θα βγει είναι διάφανο τότε είναι έτοιμο.

Τα μπαχαρικά δεν πρέπει να τα βάζουμε μόνο εξωτερικά, αλλά να καλύπτουν και το εσωτερικό του κοτόπουλου… αλάτι-πιπέρι-ρίγανη-δεντρολίβανο!!!

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *