Γιατί τα fast food επιλέγουν το κόκκινο χρώμα; Με ποιο κριτήριο επιλέγονται τα χρώματα των συσκευασιών στα τρόφιμα;
Έρευνες υποστηρίζουν πως τα χρώματα επηρεάζουν την όρεξή μας αφού το κάθε χρώμα ενεργοποιεί συγκεκριμένους νευρώνες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου, ενώ τα μάτια είναι τα πρώτα που πρέπει να «πειστούν» πριν ακόμα δοκιμάσουμε κάποια τροφή.
Αυτό σημαίνει πως ακόμη κι αν η οσμή, η γεύση και η σύνθεση του τροφίμου είναι πολύ καλή, αν η εμφάνιση και το χρώμα δεν μας τραβήξει το ενδιαφέρον δεν θα το δοκιμάσουμε ποτέ.
Ποια είναι όμως τα χρώματα που ανοίγουν την όρεξη μας; Αυτά είναι το κόκκινο και το κίτρινο.
Το κόκκινο, για παράδειγμα, είναι το χρώμα που ανεβάζει την πίεση και τον καρδιακό ρυθμό και φυσικά την όρεξη – γι’ αυτό και προτιμάται στα εστιατόρια fast food.
Το κίτρινο επίσης θεωρείται ότι διεγείρει την όρεξη, αφού σχετίζεται με την ενέργεια και την ευτυχία, ενώ είναι κατάλληλο για εστιατόρια που θέλουν να κρατούν λιγότερο τους πελάτες τους στο χώρο.