Τέλεια αυγά σκράμπλ, σε 4 βήματα, από τον Gordon Ramsay!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Τα έχουμε συνδυάσει με πρωϊνό γεύμα ή Κυριακάτικο brunch. Φαινομενικά πρόκειται για εύκολη και γρήγορη προετοιμασία, ωστόσο έχει τα μυστικά της για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

Ο λόγος σήμερα για τα αυγά σκράμπλ (scrambled eggs) και όχι από αυτά που πετάς σε ένα τηγάνι και ανακατεύεις στην τύχη μέχρι να στεγνώσουν, αλλά εκείνα τα βελούδινα, ζουμερά, κρεμώδη αυγά σκράμπλ, τα οποία θέλουν τον τρόπο τους!

Ξεχάστε ό, τι γνωρίζατε μέχρι σήμερα. Δεν είναι ομελέτα. Δεν τα χτυπάμε από πριν στο μπολ, δεν αλατίζουμε όσο είναι ωμά. Μπορεί να ακούγονται ως ένα απλό πιάτο, ωστόσο υπάρχουν πολλές τεχνικές μαγειρέματος και μία αλάνθαστη, αυτή του Gordon Ramsay!

Ακολουθώντας τις οδηγίες του διάσημου chef, θα αλλάξετε τον τρόπο που τρώτε το πρωινό σας για πάντα!

Πόση ώρα μαγειρεύουμε τα scrambled eggs. 

Μόλις 4 λεπτά συνολικά! Για να τα διατηρήσουμε ζουμερά και τρυφερά, μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 90 δευτερόλεπτα, αποσύρουμε το τηγάνι για 20 δευτερόλεπτα συνεχίζοντας το μαγείρεμα,
επαναφέρουμε στη φωτιά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμη μία φορά. Όπως εξηγεί και ο Chef, τα αυγά συνεχίζουν να μαγειρεύονται και όταν το τηγάνι δεν βρίσκεται σε άμεση επαφή με την πηγή θερμότητας. Το τηγάνι είναι τόσο ζεστό όσο ακριβώς χρειάζεται για να μην στεγνώσουν τα αυγά μας.

Πότε αλατίζουμε;

Άλλο ένα tip για τέλεια scrambled eggs είναι το αλάτι τη σωστή στιγμή. Δεν ρίχνουμε αλάτι στα ωμά αυγά καθώς θα επηρεάσει τη διαδικασία μαγειρέματος. Περιμένετε μέχρι να αποσύρετε το τηγάνι σας από τη φωτιά, για δεύτερη φορά, και τότε αλατίστε με χοντρό θαλασσινό αλάτι.

Πώς σερβίρουμε τα scrambled eggs;

Είναι νόστιμα και σκέτα, ωστόσο δείτε μερικές ιδέες:
1. Σε ένα κρουασάν με καπνιστό σολομό
2. Σε βουτυρωμένο και φρυγανισμένο μπριός ή άλλο ψωμί της αρεσκείας σας
3. Με φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας, όπως σχοινόπρασο
4. Σε μια ζεστή τορτίγια με ψιλοκομμένη γαλοπούλα και τυρί
5. Με σοταρισμένα τοματίνια και μανιτάρια

Φτιάξτε τα αυγά σκραμπλ του Gordon Ramsey σε 4 απλά βήματα:

  • Σπάστε τα αυγά σε αντικολλητικό τηγάνι ή κατσαρολάκι. Μην τα χτυπάτε ακόμη και μην αλατίσετε. Προσθέστε βούτυρο και βάλτε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
  • Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα σιλικόνης για ν’ ανακατεύετε συνεχώς μέχρι τα αυγά να αρχίσουν να πήζουν, στοχεύοντας τον πάτο και τις πλευρές τους σκεύους.
    Αφαιρέστε από τη φωτιά και συνεχίστε να ανακατεύετε, μαγειρεύοντας τα αυγά εκτός φωτιάς για 20 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ξανά στη φωτιά για 90 δευτερόλεπτα, μέχρι τα αυγά να είναι μαλακά, αλλά όχι ρευστά, περίπου 4 λεπτά συνολικά.
  • Αλάτι και καρυκεύματα προστίθενται σε αυτή τη φάση. Ο Cher βάζει επίσης και μια γενναία κουταλιά της σούπας crème fraiche (κρεμ φρες), αλλά μια τέτοια κρέμα δεν θα βρείτε εύκολα, καθώς στη χώρα μας χρησιμοποιούμε κυρίως κρέμα γάλακτος. Παρόλα αυτά, μπορούμε να φτιάξουμε κρεμ φρες – σε άλλο άρθρο!
  • Σερβίρετε αμέσως με τον τρόπο που σας αρέσει και έχετε επιλέξει!

Δείτε το παρακάτω βίντεο και καλή σας όρεξη!

You May Also Like