Τούρτα σοκολάτα με μαρμελάδα βερίκοκο

Αγαπημένοι μου αναγνώστες… θέλω τόσο πολύ να σας γλυκάνω σήμερα!!! Αυτή η τούρτα σοκολάτα μπορεί να σας παιδέψει λιγουλάκι..αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο… Ο συνδυασμός της σοκολάτας με την μαρμελάδα είναι απλά μοναδικός…

Πάμε να την φτιάξουμε…

Υλικά για 8 άτομα

125γρ. βούτυρο

140γρ. ζάχαρη ψιλή

8 κρόκοι αυγών και 10 ασπράδια

125γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

200γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια

Λίγη βανίλια σε σκόνη

8 κουταλιές μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά για το γλάσο

150γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

250ml κρέμα γάλακτος

180γρ. ζάχαρη

Λίγη βανίλια

1 αυγό

01

Προετοιμασία

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνετε 2 στρογγυλές αντικολλητικές φόρμες. Τις πασπαλίζετε με λίγο αλεύρι.

Λιώνετε σε μπεν μαρι τη σοκολάτα. Σε ένα μπολ χτυπάτε ελαφρά με πιρούνι τους κρόκους και προσθέτετε το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο λιωμένο και την λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύετε καλά.

Χτυπάτε σε άλλο μπολ τα ασπράδια σε μαρέγκα σφιχτή και προσθέτετε κατόπιν τη ζάχαρη και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε το 1/3 από τη μαρέγκα στο μίγμα των κρόκων και κατόπιν, συνεχίζετε να προσθέτετε κατά μεγάλες ποσότητες την υπόλοιπη μαρέγκα, ανακατεύοντας  πάντα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα μείγματα.

Ρίχνετε το μείγμα στις 2 φόρμες και ισιώνετε την επιφάνειά τους. Ψήνετε για 30 λεπτά μέχρις ότου τα κέικ να φουσκώσουν.. Τα αφήνετε να κρυώσουν καλά.

Ετοιμάζετε το γλάσο, ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι τη σοκολάτα σε μπεν μαρι μαζί με την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια ( χωρίς να ανακατεύετε) για 5 λεπτά.

Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ και προσθέτετε το μίγμα της σοκολάτας. Το ρίχνετε στο κατσαρολάκι ανακατεύοντας διαρκώς. Βράζετε σε μπεν μαρι για 3-4 λεπτά, μέχρις ότου το γλάσο να γίνει λείο και γυαλιστερό. Το αφήνετε να κρυώσει λίγο.

Ενώνετε τα 2 κέικ αλείφοντάς  τα με μαρμελάδα και κατόπιν καλύπτετε με το γλάσο. Αφήνετε να κρυώσει και γαρνίρετε με κουφετάκια σοκολάτας.. Αν θέλετε, διακοσμείτε και με σαντιγί, στην οποία έχετε προσθέσει λιωμένη κουβερτούρα, χρησιμοποιώντας κορνέ ζαχαροπλαστικής. Αφήνετε στο ψυγείο για 3 ώρες.

Συμβουλή:

Μην αφήνετε το γλάσο να κρυώσει τελείως. Πρέπει να είναι χλιαρό για να απλώνετε εύκολα, διαφορετικά θα δημιουργηθούν σβόλοι και θα πήξει.

Καλή επιτυχία!!!

( Η συνταγή είναι από το βιβλίο Σοκολατένιοι πειρασμοί)

Ελένη ♥♥

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *