Τρέξιμο στην κρύα θάλασσα..

Χειμώνας…. που να βγαίνεις έξω με τόσο κρύο.. ούτε για σούπερ μάρκετ δεν σε πάει η καρδιά να βγεις από τη ζεστασιά του σπιτιού… πόσο μάλιστα για να ασκηθείς..

Ανέκαθεν εμένα μου άρεσε το τρέξιμο.. Με ηρεμεί αυτή η άσκηση, με χαλαρώνει, ενώ ταυτόχρονα μου αποπνέει και μια αίσθηση ελευθερίας. Στη Χαλκίδα είμαστε τυχεροί οι λάτρεις αυτής της αερόβιας γυμναστικής, καθότι οι ομορφιές των τοπίων της ακτογραμμής συμβάλουν στο να γίνει η γυμναστική ένας ελκυστικός τρόπος ζωής..

Αγαπημένη μου διαδρομή η παραλία των Αλυκών.. Ξεδιπλώνεται η θάλασσα σαν καρεδάκι της γιαγιάς…. με τον αφρό των κυμάτων να σχηματίζει τα πιο πρωτότυπα σχέδια του κόσμου. Τα βράχια κόβουν τις εικόνες και τις αλλάζουν συνεχώς στην όψη, ενώ αν ο ουρανός γκριζάρει, τότε η φουσκοθαλασσιά είναι ότι πιο ρομαντικό μπορεί να δει ανθρώπου μάτι..

Athleta Winter Holiday 2014, Wanaka, New Zealand

 

Μ’ αρέσει τόσο πολύ να πάω για τρέξιμο στις Αλυκές το χειμώνα!! Βέβαια για να καταλήξει αυτή η αίσθηση να γίνει και σ’ εσένα απολαυστική θα πρέπει να ακολουθήσεις ορισμένες συμβουλές από εμένα τον έμπειρο.. φυσικά όχι για θέματα γυμναστικής και ιατρικής – φυσιοθεραπευτικής.

Καταρχήν είναι χειμώνας και όσο να το πεις ένα κρυουλάκι το έχει στις Αλυκές.. Ειδικά όταν φυσάει, το αγιάζι της θάλασσας σε χαϊδεύει για τα καλά. Επομένως ας ξεκινήσουμε από τα ρούχα. Φανελάκι, μια φλις ζακέτα (έχει νόημα η ζακέτα με το φερμουάρ), ένα αντιανεμικό – αδιάβροχο μπουφάν, ένας σκούφος, γάντια, και καλά αθλητικά παπούτσια με εσωθερμικές κάλτσες.

20120417-180201

Δοκίμασε τη δική μου συνταγή…

Ξεκινάς από το σπίτι με το αυτοκίνητο, έχοντας πάρει μαζί σου ένα θερμό με πολύ ζεστό(καυτό αν τρέχεις πολύ ώρα) πράσινο τσάι με λεμόνι. Δεν το πίνεις… Μόλις φτάσεις και παρκάρεις κάπου με ασφάλεια το αυτοκίνητό σου, τότε ξεκινάς περπάτημα που με την ώρα δυναμώνει ο ρυθμός.

Για 20 λεπτά περπατάς έχοντας κλειστή εντελώς τη ζακέτα, φορώντας το σκουφί και από μέσα ακουστικά με mp3 τα οποία εφαρμόζουν καλά στ’ αφτιά σου. Εννοείται ότι το αντιανεμικό – αδιάβροχο λεπτό μπουφάν το φοράς όλη την ώρα, διότι δεν σε απασχολεί αν βρέχει… ίσα ίσα με τη βροχή σχηματίζονται τα καλύτερα τοπία στον θαλασσινό καμβά..

Μετά τα είκοσι λεπτά ξεκινάς το τρέξιμο σε έναν μέτριο ρυθμό. Αν ζεσταθείς αρκετά ανοίγεις τη ζακέτα, ενώ προτιμότερο είναι ως μουσική να επιλέγεις δυνατά τραγούδια.. Τρέχεις στην αντίθετη φορά του δρόμου για ασφάλεια, ενώ καλά θα είναι το μπουφάν σου να έχει έντονο χρώμα ώστε να γίνεται εύκολα αντιληπτό από τα διερχόμενα οχήματα…

Τρέξε όσο μπορείς… δοκίμασε τις ανάσες σου όσο πλησιάζεις στο τέλος.. Τρέξε είκοσι λεπτά και καμάρωνε σε τι όμορφο κόσμο ζεις.. Πόσο τυχερός ή τυχερή είσαι που βλέπεις αυτά τα τοπία στο τρέξιμό σου.. Τώρα το χειμώνα, ειδικά όταν ο καιρός έχει οσμή από βροχή, η θάλασσα παίρνει ένα σκούρο μπλε χρώμα, και σε συνδυασμό με τα γκρίζα σύννεφα και τις «αποδράσεις» των ηλιαχτίδων…. αχ Θεέ μου στο διάβα μου βλέπω τη δημιουργία Σου..

Έχεις αδιάβροχη φωτογραφική μηχανή; Πάρτην… κι άσε τη βροχή να γίνεται ο καλύτερος σκηνοθέτης…

Θα κουραστείς σίγουρα μετά από τρία τέταρτα γυμναστικής.. αλλά ένα ζεστό τσάι στο γυρισμό με το αυτοκίνητο θα σε ανταμείψει!!

Νικόλας

You May Also Like