10+1 οφέλη του κόκκινου κρασιού που πραγματικά θα σας ενθουσιάσουν

Αν και δεν έχει να κάνει με την εποχή .. θεωρώ ότι το κόκκινο κρασί μου ταιριάζει καλύτερα τον χειμώνα… Ίσως επειδή σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου…

Λένε ότι ένα ποτήρι κρασί την ημέρα μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη λειτουργία της καρδιάς.. όπως επίσης να μας αποφορτίσει από μια δύσκολη μέρα.. Και το λευκό αλλά και το κόκκινο κρασί μπορούν να βοηθήσουν τον οργανισμό μας.. απλά το κόκκινο μπορεί να το κάνει λίγο παραπάνω..

Πάμε να δούμε τα σημαντικά οφέλη του κόκκινου κρασιού..

 1. Βοηθά στη μείωση των κιλών.
 2. Ενδυναμώνει τον εγκέφαλο
 3. Μειώνει τις φλεγμονές, προλαμβάνει τη σκλήρυνση των αρτηριών, αναστέλλει την πήξη του αίματος και κατά συνέπεια ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος. Είναι πραγματικά απίστευτο.
 4. Θεραπεύει τη μόλυνση των ούλων, είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της ουλίτιδας και του πονόλαιμου.
 5. Καταπολεμά την κόπωση και αυτό οφείλεται στη ρεσβερατρόλη που περιέχεται στα σταφύλια η οποία βελτιώνει τα επίπεδα ενέργειας.
 6. Βοηθά στη χαλάρωση και τη μέγιστη απόλαυση των στιγμών μας
 7. Καθαρίζει τον ουρανίσκο χάρη στις στυπτικές του ιδιότητες.
 8. Μειώνει τη χοληστερόλη, βοηθά στη φροντίδα των αιμοφόρων αγγείων του σώματος και προλαμβάνει το σχηματισμό θρόμβων του αίματος. Βοηθά επίσης στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης.
 9. Ιδανικό για την καρδιά αφού περιλαμβάνει μεγάλη ποσότητα βιταμίνης Ε, η οποία βοηθά στην απομάκρυνση των θρόμβων του αίματος, προλαμβάνει το σχηματισμό τους και προστατεύει τους ιστούς που συνθέτουν τα αιμοφόρα αγγεία.
 10. Είναι απίστευτο αντιοξειδωτικό, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στήθους ή του πνεύμονα.
 11. Καταπολεμά τις λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, εμποδίζει τα βακτήρια να προσκολληθούν στην ουροδόχο κύστη και τα νεφρά ενώ παράλληλα βελτιώνουν το φιλτράρισμα και την αποτοξίνωση αυτών των οργάνων.

Μέτρια κατανάλωση για τις γυναίκες ισοδυναμεί με ένα ποτήρι την ημέρα και για τους άντρες με δύο ποτήρια την ημέρα. Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ θεωρούνται περισσότερα από τρία ποτήρια την ημέρα για τις γυναίκες και περισσότερα από πέντε για τους άντρες.

 

Ελένη ♥♥

You May Also Like