3 πολύ σοβαροί λόγοι για να κόψεις την ζάχαρη άμεσα!!!

Οι περισσότεροι άνθρωποι.. μέσα και εγώ.. συνήθως κόβουν τη ζάχαρη για λόγους βάρους και περιττών κιλών.. Η αλήθεια είναι όμως ότι η ζάχαρη δεν μας φορτώνει μόνο περιττά κιλά.. αλλά δυστυχώς μας κάνει κακό και σε άλλα πράγματα..

Πάμε να τα δούμε…

Προκαλεί συναισθηματικές μεταπτώσεις

Αν είστε από τους ανθρώπους που χρειάζονται κάτι γλυκό όταν βιώνουν έντονο στρες, τότε σίγουρα γνωρίζετε τι περιλαμβάνει η εγρήγορση που προκαλεί η ζάχαρη. Και παρόλο που οι περισσότεροι βιώνουν αυτή την εγρήγορση και την επακόλουθη πτώση με μικρή δυσφορία, υπάρχουν και αρκετοί που πληρώνουν ακριβά το τίμημα της υπερβολικής κατανάλωσης ζάχαρης. Αυτό συμβαίνει επειδή η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας επεξεργασμένης ζάχαρης μπορεί να επιτείνει συναισθήματα ανησυχίας, ενόχλησης και θλίψης.

Αυξάνει τον κίνδυνο καταθλιπτικής συμπεριφοράς

Για τους ανθρώπους που βρίσκονται αντιμέτωποι με την κατάθλιψη, το φαγητό -και ειδικά τα γλυκά- μπορεί πολλές φορές να αποτελέσει μια μορφή ανακούφισης από τα συμπτώματα. Στην πραγματικότητα, όμως, η τάση αυτή συνιστά έναν φαύλο κύκλο που επιδεινώνει συμπτώματα όπως η θλίψη, η κούραση και η απαισιοδοξία.

Η υπερκατανάλωση ζάχαρης προκαλεί ανισορροπία σε ορισμένες χημικές ουσίες του εγκεφάλου, η οποία με τη σειρά της οδηγεί στην κατάθλιψη και μπορεί ακόμα να αυξήσει τον μακροπρόθεσμο κίνδυνο ανάπτυξης διαταραχών στην ψυχική υγεία κάποιων ανθρώπων.

Επιβραδύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου

Σε πρόσφατη μελέτη τους, ερευνητές του UCLA βρήκαν ότι μια διατροφή με σταθερά υψηλή περιεκτικότητα σε φρουκτόζη προερχόμενη από σακχαρούχα προϊόντα όπως αναψυκτικά επιβραδύνει τη λειτουργία του εγκεφάλου, πράγμα που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη μνήμη και τη μάθηση. Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι κάποια γονίδια στον εγκέφαλο μπορούν να υποστούν βλάβη λόγω της φρουκτόζης, με αποτελέσματα που σχετίζονται ακόμα και με τη νόσο Αλτσχάιμερ, τον διαβήτη και τις καρδιακές παθήσεις.

(Υλικό από ygeiamou.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *