Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω και τόσο καλή σχέση με τις σπιτικές πίτες.. (εξαιρείτε η αγαπημένη σοκολατόπιτα ).. Στη σημερινή μας συνταγή όμως θα πέσω με τα μούτρα, διότι θα αφήσουμε στην άκρη ζύμη και φύλλο.. και θα απολαύσουμε τα αγαπημένα μας μακαρόνια σε μια πιο ιδιαίτερη μορφή..
Υλικά
400 γραμμ. μακαρόνια χοντρά
150 γραμμ. μπέικον κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
300 ml ζωμό της αρεσκείας μας
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
100 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη
250 ml κρέμα γάλακτος
2 αβγά, όπου θα ξεχωρίσουμε κρόκους από ασπράδια
3 κουταλιές πάστα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι & Πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το μπέικον και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι …και προσθέτουμε και τον ζωμό αφού έχουμε διαλύσει μέσα την πάστα ντομάτας… Βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ..και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 3-4 λεπτά ακόμη.. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε τον μαϊντανό και την μισή παρμεζάνα, τους κρόκους τους οποίους τους έχουμε χτυπήσει ελαφρά . Λαδώνουμε λίγο το ταψί και ρίχνουμε την τριμμένη φρυγανιά.. Ρίχνουμε το φαγητό στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.
Όταν το βγάλουμε από το φούρνο, το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και το αναποδογυρίζουμε.
Καλή όρεξη!!!
Ελένη ♥♥