Είναι κρεμώδεις πατάτες φούρνου και είναι υπέροχες

Οι πατάτες είναι από τις τροφές που τρώμε αρκετά συχνά και μας αρέσουν πολύ.

Τις τρώμε σε διάφορες παραλλαγές και σαν συνοδευτικό πολλών πιάτων. Τηγανιτές, φούρνου, βραστές, πουρέ, με κρέας, ψάρι, λαχανικά κ.α. Ακόμα και μόνες τους, δε γίνεται να τους αντισταθούμε αφού είναι από τις μεγαλύτερες αγάπες μας.

Και πάνω που είχαμε εξαντλήσει όλες τις δυνατότητες μαγειρέματος της πατάτας, εμφανίστηκε στο Pinterest, ένας νέος τρόπος μαγειρέματος ο οποίος είναι τέλειος και δίνει μια διαφορετική γεύση από τους παραδοσιακούς.

Η συνταγή έχει τίτλο «λιωμένες πατάτες» και πρόκειται στην ουσία για κρεμώδη, καραμελωμένα στρογγυλά σαν νομίσματα κομμάτια πατάτας, που λιώνουν στο στόμα.

Και αν αναρωτιέστε πως τις φτιάχνουμε συνεχίστε να διαβάζετε..

Αρχικά θερμάνετε τον φούρνο στους 260C με τη σχάρα στην πάνω μεσαία θέση. Η υψηλή θερμοκρασία δίνει στις πατάτες ένα βαθύ, χρυσό χρώμα και τραγανή εξωτερική όψη. 

Έπειτα ξεφλουδίστε 900 γρ. πατάτες (αυτές που είναι για πουρέ και μέσα είναι μαλακές) και κόψτε τες σε χοντρές ροδέλες.

Στη συνέχεια ανακάτεψε τες με 4 κουταλιές ανάλατο λιωμένο βούτυρο, 2 κουταλάκια φύλλα φρέσκου θυμαριού ή δενδρολίβανου, 1 κουταλάκι χοντρό αλάτι και 1/2 κουταλάκι φρέσκο μαύρο πιπέρι. Βάλτε τες σε ένα μεταλλικό (όχι γυάλινο) ταψί σε μια στρώση.

Ψήστε για 15 λεπτά, γυρίστε τις πατάτες και ψήστε για άλλα 15 λεπτά. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και προσθέστε ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών και 3-4 σκελίδες σκόρδο.

Τέλος ξαναβάλτε το στον φούρνο μέχρι να απορροφηθεί ο ζωμός, περίπου 15 λεπτά ακόμη.

Μεταφέρετε το σε μια πιατέλα και ρίξτε τον ζωμό που έμεινε από πάνω και είναι έτοιμες!

Καλή όρεξη!

You May Also Like