Το αλμυρό κέικ είναι ένα ιδανικό πιάτο για γιορτές, για το σχολείο, για πάρτι ή ακόμα και για εκείνα τα κυριακάτικα τραπέζια παρέα με καλούς φίλους..
Αποτελεί ένα ιδιαίτερο πιάτο ενώ η παρασκευή του είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Συναντάται σε διάφορες μορφές και μπορείς να συνδυάσεις πολλά και διαφορετικά υλικά ανάλογα με τις προτιμήσεις τις δικές σου αλλά και των καλεσμένων σου..
Σήμερα θα δούμε μία συνταγή για το πιο νόστιμο αλμυρό κέικ με τυρί και πατάτες που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι.
Τι θα χρειαστούμε
- 2 ρολά ζύμης
- 3 μεγάλες πατάτες
- 200 γραμμάρια μανιτάρια
- 50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
- 80 γραμμάρια τυρί προβολόνε
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ματσάκι μαϊντανό
- Ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- Αλάτι
Πως το φτιάχνουμε
Βράζουμε τις πατάτες σε άφθονο αλατισμένο νερό. Στη συνέχεια κόβουμε τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε μαζί με το σκόρδο σε λάδια σε μια κατσαρόλα για περίπου 5 λεπτά. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μαϊντανό και μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά. Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ λιώνουμε τις πατάτες μαζί με την παρμεζάνα και προσθέτουμε μανιτάρια, αυγό, τριμμένη παρμεζάνα και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο σε ένα ταψί και ρίχνουμε το μίγμα και στο τέλος το προβολόνε και από πάνω καλύπτουμε με το άλλο φύλλο ζύμης. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.