Εύκολη σάλτσα καραμέλας μέσα σε 3 λεπτά

Η καραμέλα είναι ένα ζαχαρωτό γλυκό που γίνεται όταν θερμαίνεται η ζάχαρη και υγροποιείται.  Όσο μαγειρεύεται και καραμελώνει, αρχίζει να σκουραίνει και να αποκτά ένα έντονο άρωμα,  χρώμα και γεύση.

Η καραμέλα γίνεται γλυκό από μόνη της (καραμέλες) ή χρησιμοποιείται για να γίνουν άλλα γλυκά ή ποτά.

Σήμερα λοιπόν, με τη βοήθεια του σεφ Άκη, θα δούμε μαζί μια συνταγή για την πιο εύκολη και νόστιμη σάλτσα καραμέλας που έχουμε ποτέ δοκιμάσει..

Εσείς το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πάρετε χαρτί και μολύβι και φύγαμε…για την κουζίνα!

Υλικά

  • 40 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 60 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 60 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, 1 πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι πολύ καλά.

Τυλίγουμε με μεμβράνη και βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά στα 800 Watt.

Αφαιρούμε από τα μικροκύματα, χρησιμοποιώντας μία πετσέτα για να μην καούμε.

Αφαιρούμε τη μεμβράνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα κουτάλι.

Αποθηκεύουμε σε ένα βαζάκι ή τη χρησιμοποιούμε κατευθείαν όσο είναι ακόμα ζεστή.

Έξτρα tip

Τη σάλτσα καραμέλας μπορούμε να τη διατηρήσουμε ως και μία εβδομάδα σε ένα καλά σφραγισμένο βαζάκι. Πριν τη χρησιμοποιήσουμε, αν χρειάζεται, τη ζεσταίνουμε ξανά για λίγο.

You May Also Like