Αυτή είναι η «μητέρα όλων των τροφών».

Σήμερα στο elenifourli.com θα γνωρίσουμε έναν καρπό..που είναι πολύ σημαντικός για τον οργανισμό μας..και επιβάλλεται να τον βάλουμε στη διατροφή μας.. Οι Ίνκας είχαν ονομάσει τον συγκεκριμένο καρπό «μητέρα όλων των τροφών». Μιλάμε για τον καρπό της Κινόα που έχει απίστευτες ευεργετικές ιδιότητες και θρεπτικά συστατικά.

001

Η κινόα γενικά θεωρείται δημητριακό ολικής άλεσης. Δεν περιέχει γλουτένη και έχει πολύ σίδηρο , μαγνήσιο, Φώσφορο, κάλιο, ασβέστιο και άλλες σημαντικές βιταμίνες.

Είναι από τις λίγες τροφές που θεωρείται ότι είναι πλήρης πρωτεΐνη.  Είναι και η τροφή που προτάθηκε από τη NASA ως ιδανική για διαστημικές αποστολές μεγάλης διάρκειας.

Πώς να μαγειρέψεις την Κινόα:

1 φλιτζάνι Κινόα

Λίγο ελαιόλαδο (προαιρετικά)

2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Η δοσολογία είναι παρόμοια με αυτή του ρυζιού. Για κάθε φλιτζάνι κινόα χρειάζεσαι 2 φλιτζάνια νερό ή ζωμό.

Το μυστικό για να μην πικρίσει βρίσκεται στο σούρωμα. Εκτός από το ξέπλυμα που πρέπει να κάνεις πριν τη μαγειρέψεις , σούρωσε καλά και τη μαγειρεμένη κινόα και ξέπλυνε καλά για να φύγει όση πικράδα έχει απομείνει..

0002

Η κινόα ταιριάζει σε πολλές συνταγές

Κινόα με γαρίδες 

Σπαγγέτι με κινόα 

Σαλάτα με κινόα 

Κοτόπουλο με κινόα 

Καλή όρεξη!!!

Ελένη ♥♥

 

 

You May Also Like