Αφράτο κέικ με δημητριακά και ξηρούς καρπούς

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Αγαπάμε τα κέικ! Ειδικά το φθινόπωρο που επιστρέφουμε στα ζεστά ροφήματα, ένα κομμάτι κέικ φέρνει ευτυχία!

Φτιάξαμε και δοκιμάσαμε ένα υπέροχο, αφράτο, υγιεινό και εύκολο κέικ με δημητριακά και ξηρούς καρπούς και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα! Είναι σχεδόν άγλυκο, ιδανικό για τον καφέ σας στο γραφείο, το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο ή για ένα κέρασμα σε μια πιο υγιεινή εκδοχή!

ΥΛΙΚΑ

500γρ. φαρίνα

250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

4 αυγά

1 & ½ φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη καστανή***

2 φλιτζ. γάλα

2 κουταλιές σούπας μέλι

½ κουταλάκι του γλυκού κανέλλα

½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη

1 φλιτζ. κορν φλέικς (κλασικά καλαμποκιού) τριμμένα στο multi (ή και με τα δάχτυλά σας)

1 φλιτζ. δημητριακά σοκολάτας τριμμένα στο multi

½ φλιτζ. αμύγδαλα τριμμένα

½ φλιτζ. φουντούκια τριμμένα

***Μπορείτε να μειώσετε λίγο τη ζάχαρη αντικαθιστώντας με 1-2 κουταλιές της σούπας σταφίδες ή αποξηραμένα κράνμπερι τριμμένα μαζί με τους ξηρούς καρπούς και τα δημητριακά ή ολόκληρα (τα ενσωματώνετε στο μίγμα στο τέλος, αφού έχετε σταματήσει το μίξερ και ανακατεύετε καλά).

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς αέρα.

  • Χτυπάμε σε ένα μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε δυνατή ταχύτητα για 4-5 λεπτά.
  • Ρίχνουμε ένα – ένα τα αυγά και συνεχίζουμε το χτύπημα για ακόμη 3 λεπτά.
  • Προσθέτουμε το μέλι, τη φαρίνα σε δόσεις με το γάλα, έπειτα την κανέλα και το τζίντζερ ανακατεύοντας συνέχεια.
  • Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε τα τριμμένα δημητριακά και τους ξηρούς καρπούς ανακατεύοντας το μίγμα μας με μία σπάτουλα.
  • Βουτυρώνουμε μία κλασική φόρμα για κέικ και ρίχνουμε το μίγμα.
  • Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ενώ στη μισή ώρα ελέγχουμε το ψήσιμο (εξαρτάται από το φούρνο και το σκεύος σας).

Αφήνουμε το κέικ μας να κρυώσει πριν το ξεφορμάρουμε.

Αν το δοκιμάσετε, θα χαρούμε πολύ να μας πείτε εντυπώσεις!!!

 

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *