Η αγαπημένη μας ρουτίνα περιποίησης για την άνοιξη

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Πώς θα ξυπνήσουμε τον οργανισμό και το δέρμα μας από τη χειμερία νάρκη; Δεν ξέρω για εσάς, εγώ ακόμη κοιμάμαι με το πάπλωμά μου! Μερικά βράδια νομίζω ότι θα σκάσω κάποια άλλα το χρειάζομαι!

Μπορεί ο καιρός να είναι κάπως άστατος και να μας μπερδεύει, ωστόσο η άνοιξη είναι εδώ και το καλοκαιράκι προ των πυλών.

Σήμερα σας έχω τα απαραίτητα βήματα για την περιποίηση και τη φροντίδα του σώματος και του δέρματός μας, την άνοιξη, που αποτελεί και προετοιμασία για το καλοκαίρι!

1. Απολέπιση ή αλλιώς το γνωστό scrub!

Είναι μια πολύ ευχάριστη διαδικασία με πολλά οφέλη. Απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα, ανοίγει τους πόρους του δέρματος βοηθώντας το να αναπνέει καλύτερα, αφήνει απαλή, λεία και λαμπερή επιδερμίδα.

Ανοιχτοί πόροι σημαίνουν μείωση λιπαρότητας και ρύθμιση ακμής. Η απολέπιση αυξάνει την μικροκυκλοφορία του δέρματος και βοηθάει στην καλύτερη απορρόφηση των προϊόντων περιποίησης, καθώς προετοιμάζει το “έδαφος” γι’ αυτά!

2. Ενυδάτωση

Η καλύτερη ενυδάτωση είναι αυτή που γίνεται από μέσα! Αυξάνουμε σταδιακά την κατανάλωση νερού σε τουλάχιστον 6-8 ποτήρια την ημέρα. Καταναλώνουμε ενυδατικές τροφές.

3. Αντιηλιακή προστασία

Πλέον είναι γνωστό ότι η προστασία από τον ήλιο δεν είναι μόνο καλοκαιρινή υπόθεση. Και τις υπόλοιπες εποχές, φροντίζουμε τα προϊόντα που επιλέγουμε για το δέρμα μας να έχουν δείκτη προστασίας. Σιγά σιγά όμως γίνεται επιτακτικότερη η ανάγκη να προστατευτούμε από την επιβλαβή ακτινοβολία, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες.

4. Κατανάλωση φρέσκων φρούτων και λαχανικών:

Σημαίνει υγεία, ευεξία, ενέργεια, ενυδάτωση, διατήρηση βάρους! Είμαστε τυχεροί στη χώρα μας καθώς έχουμε αφθονία και μεγάλη ποικιλία φρούτων και λαχανικών όλες τις εποχές!

5. Αλλαγή ενυδατικής κρέμας

Όσο αυξάνεται η θερμοκρασία του περιβάλλοντος τόσο αυξάνεται και η λιπαρότητα της επιδερμίδας μας και αυτό ισχύει για κάθε τύπο δέρματος, λένε οι ειδικοί. Είναι λοιπόν καιρός να επιλέξουμε μία ενυδατική κρέμα λίγο πιο ελαφριά από την χειμερινή μας, ώστε να αποφύγουμε την επιπλέον λιπαρότητα.

6. Άθληση

Αχ!!! Όλες οι γυναίκες θέλουμε το λεγόμενο «σώμα παραλίας». Δεν συμφωνώ και δεν συμμερίζομαι καθόλου τέτοιου είδους στερεότυπα! Every body is a beach body. Αν θέλουμε ωστόσο να βελτιώσουμε την υγεία μας, μειώνοντας την κατακράτηση υγρών, προσέχοντας τη διατροφή μας και πίνοντας πολύ νερό, τότε θα πρέπει να βάλουμε και τον παράγοντα «άθληση» στην καθημερινότητά μας. Αθλούμαστε βεβαίως όλο το χρόνο, αλλά τώρα την άνοιξη έχουμε περισσότερες ευκαιρίες για πιο διασκεδαστικά outdoor activities!

7. Καθαρίζουμε τα εργαλεία ομορφιά μας

Αξίζει ξεχωριστό άρθρο γι’ αυτό! Ξεκαθάρισμα, τακτοποίηση και ασφαλής αποθήκευση των εργαλείων και προϊόντων ομορφιάς μας, απολύμανση σε σπάτουλες, πινέλα, τσιμπιδάκια, σφουγγαράκια. Spring clean δηλαδή!

You May Also Like