Μπισκοτάκια cookies που θα λατρέψουν τα παιδιά!

Γράφει η Πέννυ Αδάμου.

Τα γλυκάκια αρέσουν σε όλους. Περισσότερο όμως στα παιδιά.

Γιατί να μην έχουν λοιπόν έτοιμα κουλουράκια, φτιαγμένα από τα χεράκια μας, να παίρνουν μαζί στο σχολείο και να παίρνεις και εσύ στη δουλειά;

Τα μπισκότα cookies είναι δύσκολο να μην αρέσουν σε κάποιον.

Συνδυάζουν όλες τις γλυκές γεύσεις και ανάλογα με τη ζάχαρη, είσαι πιο κοντά στην γλυκύτητα που θέλεις να πετύχεις.

Έχουμε εύκολη συνταγή και σας τη δίνουμε με αγάπη, για να τα ετοιμάσετε για τους αγαπημένους σας!

Υλικά:

  • 280γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 1.5 κ.γ. κορν φλάουρ (τα κάνει πιο μαλακά, μην το παραλείψετε)
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 170γρ λιωμένο αγελαδινό βούτυρο (όχι μαργαρίνη παρακαλώ)
  • 100γρ ζάχαρη κρυσταλλική
  • 135γρ καστανή μαλακιά ζάχαρη με μελάσα (εγώ έβαλα σκούρα)
  • 1 αβγό μεγάλο +1 κρόκο από ένα μεγάλο αβγό
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (ή μια βανιλλίνη κάψουλα)
  • 170γρ σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη κατά προτίμηση 55-58% κακάο. Μην χρησιμοποιήσετε σταγόνες σοκολάτας γιατί δεν είναι τόασο καλής ποιότητας και δεν λιώνουν.

Εκτέλεση:

  • Βάζετε το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ. Ανακατεύετε στο αλεύρι τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και το κορν φλάουρ.
  • Σε ένα άλλο μπόλ λιώνετε το βούτυρο στο μικροκυμάτων και ρίχενε μέσα τις ζάχαρες, τα αβγά και τη βανίλια.
  • Προσθέτετε το μπολ με το λιωμένο βούτυρο στοπ αλεύρι και ανακατεύετε με μια ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνετε και τα κομμάτια σοκολάτας .

  • Καλύπτετε τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες να κρυώσει καλά, μέχρι 3 ημέρες. Καλύτερα όμως να την αφήσετε να ωριμάσει 24 ώρες τουλάχιστον. Αυτό δίνει πιο νόστιμα μπισκότα.
  • Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε τη να ζεσταθεί λιγάκι περ 10 λεπτά.
  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 165 oC αέρα. Εγώ τα έψησα σε πάνω κάτω αντιστάσεις και αέρα. Καλύψτε δύο λαμαρίνες φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος ή σιλικόνη.
  • Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή πιο εύκολα με το εργαλείο σερβιρίσματος παγωτού φτιάξτε μπάλες βάρους 55γρ κάθε μία.
  • Μπορείτε να τις βάλετε στην κατάψυξη σε ένα τάπερ και να τις διατηρήσετε άψητες. Θα χρειαστούν περίπου 1 έξτρα λεπτό στο ψήσιμο.
  • Τοποθετήστε τις μπάλες με κενά μεταξύ τους στις δύο λαμαρινες (8 σε κάθε λαμαρίνα δηλαδή) και ψήστε για 11 περίπου λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα πριν τα φυλάξετε σε δοχείο που κλείνει καλά. Διατηρούνται μία εβδομάδα περίπου.
  • Αν θέλετε μπορείτε να καταψύξετε τα ψημένα μπισκότα για περίπου 3 μήνες.

Είστε έτοιμες να απολαύσετε!

 

You May Also Like