Χάσε βάρος κάνοντας γυμναστική συγκεκριμένη ώρα!!!

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε αναρωτηθεί πολλές φορές αν υπάρχει συγκεκριμένη ώρα γυμναστικής, η οποία θα μας βοηθούσε να χάσουμε τα περιττά κιλά ακόμα πιο εύκολα…

Η επιστήμη μίλησε…..

Η πρωινή προπόνηση «πιάνει κορυφή»
Σύμφωνα με τους ειδικούς λοιπόν …η πρωινή προπόνηση –ειδικά όταν γίνεται με άδειο στομάχι- είναι ο καλύτερος τρόπος να κάψουμε το αποθηκευμένο λίπος, χάνοντας έτσι βάρος. Αυτό συμβαίνει κυρίως επειδή η ορμονική σύνθεση του σώματος το πρωί είναι ρυθμισμένη για να υποστηρίζει αυτό το στόχο, όπως αναφέρει ο Anthony Hackney, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνα.

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο Journal of Physiology, η άσκηση στις 7 το πρωί μπορεί να αλλάξει το βιολογικό μας ρολόι και να μας κάνει να είμαστε σε μεγαλύτερη εγρήγορση το πρωί και να κουραζόμαστε πιο νωρίς το απόγευμα, οδηγώντας έτσι σε περισσότερη ξεκούραση το βράδυ, μέχρι και την επόμενη μέρα.

Η πρωινή προπόνηση, τέλος, μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερη ψυχική υγεία και παραγωγικότητα κατά τη διάρκεια της ημέρας, αφού η άσκηση είναι ένας εξαιρετικός τρόπος μείωσης του στρες.

Το ξέρω ότι οι περισσότεροι θα πουν.. ότι το πρωί δεν μπορεί να ανοίξει το μάτι με τίποτα θα πάμε για τρέξιμο;;; Και εγώ το ίδιο λέω .. αλλά αν θέλουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα στο σώμα μας.. θα πρέπει να κάνουμε και θυσίες…

(Υλικό από ygeiamou.gr)

Ελένη ♥♥

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *