Δροσιστικές σπιτικές γρανίτες για όλα τα γούστα!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Το καλοκαίρι ανέκαθεν το μετρούσαμε με μπάνια και παγωτά! Και να που έχει φτάσει ήδη στα μισά του Για τους φίλους που στα μπάνια φέτος έχουν μείνει λίγο πίσω, προτείνουμε εύκολες και γρήγορες συνταγές για δροσιστικές γρανίτες!

Δεν ήξερα ποια συνταγή να επιλέξω για σήμερα γι’ αυτό θα δώσω και τις δύο, να δοκιμάσετε! Είναι διαφορετικές και μπορείτε να τις κάνετε παράλληλα. Είναι σίγουρο ότι εκτός από πολύ δροσιστικές θα γίνουν και η λατρεία των παιδιών!

Γρανίτα ροδάκινο με τσάι

Υλικά:
250 ml μαύρο τσάι σε κρύο ρόφημα
300 γρ. ψίχα από ροδάκινα
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι αγελάδας
70 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:
Σε έναν πολυκόφτη χτυπάμε όλα τα υλικά πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε μείγμα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε ειδικές φόρμες για παγωτό ή γρανίτα (μπορούμε να προσθέσουμε ολόκληρα κομμάτια φρούτων).
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Γρανίτα καρπούζι ή πεπόνι σε ξυλάκια

Υλικά:
2 ½ φλιτζάνια καρπούζι σε κομμάτια χωρίς κουκούτσια (ή πεπόνι, είναι ακριβώς το ίδιο)
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
¼ του φλιτζανιού ζάχαρη
½ φλιτζάνι διάφορα ψιλοκομμένα φρούτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Σε μπλέντερ (ή και πολυκόφτη) βάζουμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη και χτυπάμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν σε ένα απαλό μείγμα. Μπορούμε να βάλουμε και τα ψιλοκομμένα φρούτα, αν θέλουμε, ή να τα κρατήσουμε για να τα βάλουμε ολόκληρα μέσα στις γρανίτες.
Μοιράζουμε το μείγμα στις φόρμες για γρανίτα τοποθετώντας και τα ξυλάκια.
Βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 6 ώρες.

Οι γρανίτες σας είναι έτοιμες!

Να έχετε μια δροσερή εβδομάδα!

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *