Φιλέτο σε κρούστα; Και όμως γίνεται..

Το φιλέτο είτε πρόκειται για κοτόπουλο, είτε για μοσχαρίσιο αποτελεί ένα από τα αγαπημένα μου κρεατικά.

Φιλέτο με πουρέ, φιλέτο με ρύζι, φιλέτο με πατάτες ή ακόμα και σκέτο με σαλάτα σίγουρα αποτελεί ένα από τα πιο εντυπωσιακά και νόστιμα πιάτα. Στο σημερινό άρθρο μας θα ασχοληθούμε με μία πολύ νόστιμη συνταγή για φιλέτο με την υπογραφή του Έκτροα Μποτρίνι.

Εσείς απλά πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τη συνταγή..

Υλικά για 4 μερίδες

  • 1 φιλέτο (800-900γρ)
  • 200 γρ. προσούτο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 400 γρ. μανιτάρια champignon de Paris λεπτοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 20 γρ. Βούτυρο
  • 6 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρόκος αυγού
  • 30 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φύλλο σφολιάτα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, αλατοπιπερώνουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις μεριές μέχρι να κάνει κρούστα από όλες τις πλευρές. Το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι βάζουμε το βούτυρο να κάψει, ρίχνουμε το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σοτάρουμε, αλατοπιπερώνουμε και μόλις είναι έτοιμα τα βάζουμε στο μπλέντερ να γίνουν κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει και μετά πασπαλίζουμε με αυτήν το φιλέτο. Ανοίγουμε τη σφολιάτα απλώνουμε τις φέτες προσούτο στο κέντρο, βάζουμε στη μέση λίγο από την κρέμα μανιταριών και επάνω βάζουμε το φιλέτο. Το τυλίγουμε καλά και σε ένα μπολάκι χτυπάμε τον κρόκο με την κρέμα γάλακτος και με ένα πινέλο το αλείφουμε όλο. Βάζουμε το φιλέτο σε ένα ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε στους 180° για 30-35 λεπτά. (Αν θέλουμε το φιλέτο πιο καλά ψημένο, αρχικά το αφήνουμε να ψηθεί περισσότερο στο τηγάνι).

You May Also Like