Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Τα θαλασσινά έχουν την τιμητική τους και εμείς ψάχνουμε νέες συνταγές για ωραία φαγητά, νηστίσιμα και τονωτικά.
Οι γαριδομακαρονάδες έχουν την τιμητική τους και εμείς φυσικά την λατρεύουμε.
Με απλά υλικά και φυσικά οικονομικά, φτιάχνεις ένα τέλειο πιάτο για όλη την οικογένεια.
Τι θα χρειαστείς;
Υλικά:
• 800 γρ. κατεψυγμένες γαρίδες αποφλοιωμένες
• 500 γρ. μακαρόνια (ολικής αν θέλουμε)
• 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμυδάκια πράσινα ψιλοκομμένα
• 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
• 1 κ.σ. ντοματοπελτές
• 400 γρ. ψιλοκομμένη αποφλοιωμένη ντομάτα
• 250 γρ. ελαφρά συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
• 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
• 1 σφηνάκι ούζο
• ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο για τη σάλτσα και επιπλέον 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
• 1 κ.γ. ζάχαρη
• Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
• Σε βαθύ τηγάνι ή πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
• Σοτάρουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια και το κρεμμύδι για 3΄-4΄. Στη συνέχεια ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1΄.
• Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και τον αφήνουμε να μαγειρευτεί για 2΄. Σοτάρουμε και την πιπεριά και σβήνουμε με το ούζο.
• Ρίχνουμε την ψιλοκομμένη ντομάτα και τον χυμό ντομάτας μαζί με τη ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
• Αφήνουμε για 20΄ να βράσει η σάλτσα και στη συνέχεια ρίχνουμε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και τις κατεψυγμένες γαρίδες.
• Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 1΄-2΄ λιγότερο από ότι γράφει η συσκευασία.
• Αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 10΄ μέχρι να μαλακώσουν οι γαρίδες αλλά να μη σκληρύνουν. Διορθώνουμε στο αλάτι, αν χρειάζεται.
• Σουρώνουμε τα μακαρόνια όταν είναι ακόμα αρκετά al dente, και κρατάμε 1 φλιτζάνι από το νερό του στραγγίσματος.
• Μόλις γίνουν οι γαρίδες, ρίχνουμε τα μακαρόνια και το 1 φλιτζάνι νερό στο βαθύ τηγάνι με τη σάλτσα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Είστε έτοιμες!!