Γιορτινά σπιτάκια…από μπισκότα

Μόλις 2 ημέρες μας χωρίζουν από τα Χριστούγεννα και ήδη έχει αρχίσει η κατασκευή των γλυκών. Μελομακάρονα, κουραμπιέδες, δίπλες θα έχουν και πάλι την τιμητική τους.

Προχθές, καθώς κοιτούσα με τα μικρά μου ξαδερφάκια κάτι εικόνες για τα Χριστούγεννα, το μάτι μου έπεσε στα σπιτάκια από μπισκότα. Εντυπωσιάστηκα καθώς δεν είχα ξαναδεί κάτι τέτοιο. Είδα λοιπόν ότι τα Χριστουγεννιάτικα σπιτάκια γνωστά ως «gingerbread houses» κυκλοφορούν ευρέως στο εξωτερικό ενώ έχουν γίνει μόδα και στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

gingerbread-houseΑμέσως κοίταξα τον τρόπο παρασκευής τους. Είναι τόσο απλός και το βασικότερο όλων ενισχύει τη δημιουργικότητά σας καθώς σας επιτρέπει να το στολίσετε όπως εσείς θέλετε. Και για να μην παραπονιέστε παρακάτω σας παραθέτω τον τρόπο παρασκευής τους.

Υλικά:

2 πακέτα μπισκότα τύπου «πτι μπερ»

2-3 κούπες ζάχαρη άχνη

2 αυγά

για διακόσμηση:

γλάσο από ζάχαρη άχνη και αυγά με ελάχιστο νερό

καραμέλες , marshmellows , καραμελάκια και ζελεδάκια ή και μικρά σοκολατένια κουφετάκια

Homemade gingerbread house and christmas cakesΕκτέλεση:

Με τα μπισκότα σχηματίστε το σπιτάκι βάζοντας αντί για κόλλα (!!!) το γλάσο που θα έχετε φτιάξει με ζάχαρη άχνη και αυγά. Φτιάξτε στη συνέχεια κι άλλο γλάσο για να …. πασαλείψετε τη οροφή (να φαίνεται χιονισμένο) και στη συνέχεια στολίστε όπως σας αρέσει με κουφετάκια , καραμελάκια και ζελεδάκια! ΠΡΟΣΟΧΗ: Μπορείτε να κολλήσετε τα μπισκότα και με μέλι απλά πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί!

ΤΙΡ: Αν θέλετε να το φάτε μην το αφήσετε παραπάνω από μια μέρα έξω γιατί θα αλλοιωθεί και θα «μπαγιατέψουν» τα μπισκότα!

Τι ακόμα κάθεστε; Φύγατε για το σούπερ μάρκετ. Οι μικροί μας φίλοι σας περιμένουν να δημιουργήσετε. Εμένα πάντως τα ξαδέρφια μου ήδη φόρεσαν τις ποδιές τους!

You May Also Like