Γράφει η Κάτια Καραχάλιου.
Πολλοί άνθρωποι όσο περνά ο χρόνος και η μόδα αλλάζει στην διατροφή, αποφεύγουν τη λακτόζη και τη γλουτένη.
Κάποιοι έχουν δίκιο, κάποιοι άλλοι όχι.
Γιατί να αποφεύγεις τη λακτόζη και τη γλουτένη; Ξέρεις; Έχεις ψάξει αρκετά ώστε να το κάνεις;
Πολλοί άνθρωποι έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και έτσι επιλέγουν προϊόντα χωρίς αυτή.
Σύμφωνα με έρευνες το 75% περίπου των ανθρώπων που καταναλώνουν γαλακτομικά προϊόντα έχουν δυσανεξία και έτσι επιλέγουν τέτοια προϊόντα.
Η απουσία της λακτόζης δεν επιφέρει κάποιο αρνητικό.
Όσον αφορά τη γλουτένη όμως που πολλοί είναι εκείνοι που δεν την επιλέγουν στις τροφές τους, φέρνει και απουσία φυτικών ινών που είναι πολύτιμες για τον οργανισμό.
Είναι καλό να αποφεύγουν την γλουτένη όσοι πάσχουν από κοιλιοκάκη.
Οσοι υποφέρουν από αυτό είναι καλό να την αποφεύγουν.
Αν όμως δεν πάσχεις και αποφεύγεις σιτηρά, ψωμί, βρώμη το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να στερείς από τον οργανισμό σου πολύτιμα συστατικά.
Για τον λόγο αυτό λέγεται πως έχει γίνει μια λάθος μόδα η αποφυγή γλουτένης από τις τροφές.
Είναι σημαντικό να τρώμε σωστές τροφές που μας προστατεύουν και μας προσφέρουν σημαντικά στοιχεία!
Μην αποφεύγετε τροφές χωρίς να το έχετε ψάξει καλά!
Τρώμε ότι μας αρέσει αλλά και ότι μας δίνει βασικά στοιχεία!