Δεν ξέρω αν το πετυχαίνουν αυτό το φαγητό όλες οι μαμάδες.. αλλά η δική μου παίρνει άριστα…… Μπιφτεκάκια στο φούρνο… αφράτα με ωραία μυρωδικά… και πεντανόστιμα.. Για χάριν του elenifourli.com μοιράζεται τα μυστικά της… γιατί η αλήθεια είναι ότι δεν το κάνει εύκολα..
Συστατικά συνταγής
600γρ. κιμάς (μοσχαρίσιος)
3 φέτες ψίχα ψωμιού (άσπρο)
½ φλιτζάνι γάλα
¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουτ σ. ρίγανη
1 ντομάτα τριμμένη
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
½ φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 αυγό
Αλάτι/πιπέρι
Οδηγίες συνταγής
Βάζουμε τον κιμά σε μια λεκάνη …Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα..το αφήνουμε για 10 λεπτά ..το στύβουμε και το βάζουμε μέσα στον κιμά. Προσθέτουμε το αλάτι- πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε για περίπου 10 λεπτά..Σκεπάζουμε την λεκάνη και αφήνουμε τον κιμά για 2 ώρες στο ψυγείο… Ξαναζυμώνουμε για 10 λεπτά..και πλάθουμε τα μπιφτεκάκια μας..
Λαδώνουμε το ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35 λεπτά..
Σερβίρεται με ότι θέλετε..η μανούλα σερβίρει πάντα με πατατούλες φούρνου..
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!
Ελένη ♥♥