Είναι βραδάκι, έχετε γυρίσει από μια κουραστική ημέρα στη δουλειά, από το γυμναστήριο, από το σούπερ μάρκετ και έχετε τελειώσει με τις υποχρεώσεις τις ημέρας. Κάθεστε στο μπαλκόνι σας, καλείτε τους φίλους σας, πατάτε play στην αγαπημένη σας μουσική και ρεμβάζετε. Όμως, κάτι λείπει. Φιλική συγκέντρωση χωρίς κοκτέιλ δεν υφίσταται, αλλά δεν έχετε και τις γνώσεις να φτιάξετε σε όλους μοχίτο, καϊπιρίνια και άλλα τέτοια περίτεχνα κοκτέιλ.. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για εκείνα τα βράδια που κάθεστε μόνη στο μπαλκόνι και διαβάζετε κάποιο βιβλίο ή απλά χαλαρώνετε χαζεύοντας τη θέα..
Μην ανησυχείτε όμως καθώς το elenifourli.com έψαξε και βρήκε κάποιες πολύ εύκολες σπιτικές συνταγές για κοκτέιλ που θα αλλάξουν τα καλοκαιρινά βράδια σας, ειδικά εκείνες τις νύχτες που το θερμόμετρο δείχνει άνω των 30 και ψάχνουμε εναγωνίως κάτι να χαλαρώσουμε αλλά και να δροσιστούμε…
Πάμε λοιπόν να τα δούμε..
Portobello Punch
Υλικά
- 300ml Beefeater Market Edition Gin
- 500ml μηλίτη καλής ποιότητας
- 500ml χυμό μήλου
- 300ml χυμό lime
- 1 κονσέρβα φρουτοσαλάτας με το σιρόπι της
- 2 πράσινα μηλά σε φέτες
- 2 lime σε φέτες
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ για punch, βάζουμε τα μήλα και τα lime τα οποία έχουμε κόψει σε φέτες. Προσθέτουμε τη φρουτοσαλάτα και περιχύνουμε με τον χυμό lime και το τζιν. Αφήνουμε το μείγμα για λίγο σε ένα δροσερό μέρος. Όταν είμαστε έτοιμοι να το σερβίρουμε προσθέτουμε κομμάτια πάγου, τον μηλίτη και τον χυμό μήλου και ανακατεύουμε.
Ποτήρι: Επιλέξτε ψηλό ή χαμηλό ποτήρι. Το μείγμα σερβίρεται σε ένα μεγάλο μπολ για punch.
Γαρνιτούρα: Λεβάντα (προαιρετικά)
Italia Libera
Το πασίγνωστο «Cuba libre» μεταλλάσσεται και αλλάζει συστατικά και γεύση, χωρίς τη χρήση κόλα και με την προσθήκη γλυκόπικρου ιταλικού amaro.
Υλικά
- 1 μεζούρα λευκό ρούμι
- 1 μεζούρα amaro
- ¼ της μεζούρας χυμό λεμονιού
- ¾ της μεζούρας σιρόπι
- παγωμένο ανθρακούχο νερό
- 1 λάιμ για γαρνιτούρα.
Εκτέλεση
Ρίξτε στο σέικερ το ρούμι, το χυμό λεμονιού, το amaro και το σιρόπι, γεμίστε το με πάγο και χτυπήστε δυνατά. Σουρώστε το περιεχόμενο σε ψηλό ποτήρι πάνω σε πάγο και στο τέλος περιχύστε λίγο ανθρακούχο νερό και τοποθετήστε το λάιμ.
Cocktail με Gin και Φράουλες
Υλικά
- 5 γρ. ζάχαρη ή 1/2 κ.γ.
- λάιμ 1 φέτα
- 3 φράουλες 2 κομμένες σε φέτες και μια ολόκληρη για γαρνίρισμα
- 90 ml Gin
- Σόδα
- 1 κλαράκι μέντα για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Σε ένα ψηλό ποτήρι βάλτε το χυμό από τη φέτα lime και τη ζάχαρη και πιέστε το με ένα γουδοχέρι ώστε να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τις κομμένες φράουλες και ανακατεύουμε ελαφρά. Γεμίζουμε το ποτήρι με πάγο και προσθέτουμε το Gin. Γεμίζουμε το υπόλοιπο ποτήρι με σόδα και σερβίρουμε με το κλαδάκι μέντας και την φράουλα.
Cape Coder
Υλικά
- 90 ml χυμό κράνμπερι
- 60 ml βότκα
- Φετάκια λάιμ
- Παγάκια
Εκτέλεση
Ανακατέψτε τα υγρά σε ένα ποτήρι σωλήνα με παγάκια.
Αναδέψτε καλά.
Στύψτε μια φέτα λάιμ και ρίξτε τη μέσα στο ποτό.
Διακοσμήστε το ποτήρι με μια ακόμη φέτα λάιμ και φρέσκα κράνα