Κάντε το μπαλκόνι σας κήπο

Η άνοιξη κοντεύει να τελειώσει, το καλοκαίρι είναι προ των πυλών και οι στιγμές χαλάρωσης στο μπαλκόνι μας είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένες. Και όταν το μπαλκόνι μας γίνεται και κήπος, ειδικά για όλους εμάς που ζούμε σε πόλεις και διαμερίσματα, τα πράγματα γίνονται ακόμα καλύτερα!

Και αν σκέφτεστε πως μπορείτε να μετατρέψετε το μπαλκόνι σας σε κήπο.. μην ανησυχείτε καθώς ο Σπύρος Σούλης έχει τη λύση καθώς μας προτείνει κάποιες πολύ όμορφες ιδέες μετατροπής του μπαλκονιού μας στον πιο ωραίο κήπο που έχουμε δει.

Τοποθετήστε αναρριχώμενα φυτά

Χρωματίστε τους τοίχους του μπαλκονιού σας με φυσικό τρόπο τοποθετώντας αναρριχώμενα φυτά. Βιδώστε στο τοίχο ξύλινα πάνελ ειδικά για αναρριχώμενα φυτά (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κήπου) και φυτέψτε διάφορα φυτά με αναρριχώμενη βλάστηση, όπως η βουκαμβίλια, ή φυτά που η βλάστησή τους απλώνεται ανοδικά.  Καθώς τα φυτά θα μεγαλώνουν ο τοίχος θα μεταμορφώνεται σε ένα κάθετο κήπο.

thehomeissue_veranda08

Τοποθετήστε πολυθρόνες, παγκάκια και καναπέδες

Εάν στο μπαλκόνι σας έχετε λίγο περισσότερο χώρο τότε τοποθετήστε ένα καναπέ ή ένα παγκάκι ξύλινο και μια πολυθρόνα.Πολύ ωραία έπιπλα για την βεράντα είναι τα σιδερένια τύπου φερ φορζέ που χρησιμοποιούνταν παλαιότερα στις ελληνικές αυλές. Διακοσμήστε το μπαλκόνι σας όπως θα κάνατε και στο σαλόνι του καθιστικού σας τοποθετώντας ένα τραπεζάκι ανάμεσα στα έπιπλα αλλά και στα πλαϊνά αυτών. Ιδανικά, συμπληρώστε με  ένα, καλοκαιρινής ύφανσης, χαλί αλλά και ένα φωτιστικό δαπέδου.

ImageHandlerΤοποθετήστε συνθετικό γκαζόν

Μια ιδιαίτερα οικονομική επιλογή για τη μετατροπή ενός μπαλκονιού σε κήπο είναι η τοποθέτηση συνθετικού γκαζόν σε όλο το μήκος και πλάτος του δαπέδου του μπαλκονιού (πωλείται σε συγκεκριμένες διαστάσεις σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Επενδύοντας με αυτό τον τρόπο το δάπεδο θα δίνει την εικόνα του γκαζόν των κήπων.

thehomeissue_likegarden04Επιλέξτε τάβλες συνθετικού δαπέδου

Για ένα μακρόστενο μπαλκόνι επιλέξτε να ντύσετε το δάπεδό του με τάβλες συνθετικού δαπέδου για εξωτερικούς χώρους (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη για τον κήπο). Λόγω των συγκεκριμένων διαστάσεων στις οποίες οι τάβλες πωλούνται η, ερασιτεχνική, τοποθέτησή τους, θα αφήσει σίγουρα κάποια κενά τα οποία μπορείτε να γεμίσετε με καφέ χαλίκι 8-15mm. Ένας τέτοιος χώρος χρειάζεται και την ανάλογη διακόσμηση γι’ αυτό συμπληρώστε περιμετρικά το μπαλκόνι σας με μεγάλες πήλινες γλάστρες και φυτά κάθετης ανάπτυξης ανάλογα με τις κλιματολογικές απαιτήσεις του χώρου. Μια μακρόστενη ξύλινη πέργκολα να εκτείνεται στο ταβάνι του μπαλκονιού θα ολοκλήρωνε το ύφος του.

thehomeissue_balcony03Κήπος και αιώρα πάνε μαζί

Επειδή κήπος χωρίς αιώρα δε γίνεται βάλτε οπωσδήποτε μία και εσείς στο μπαλκόνι σας. Βέβαια, αν ο χώρος σας δεν μπορεί να υποστηρίξει το άνοιγμά της δέστε τις άκρες της σε ένα ξύλο, το μήκος του οποίου θα εξαρτηθεί από το χώρο που θα μπει, και κρεμάστε την με ένα μεταλλικό γάντζο από το ταβάνι. Θα μοιάζει περισσότερο με κούνια. Ωστόσο η ευκαμψία του υφάσματος θα δίνει τη δυνατότητα για μεγαλύτερη ευελιξία κινήσεων κατά τη χρήση απ’ ότι μια άκαμπτη από μέταλλο ή ξύλο κούνια.

CIMG7036

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *