Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα δεν υπάρχει καλύτερο πρωινό από ένα κομμάτι κέικ σοκολάτας!
Λατρεύουμε την σοκολάτα, λατρεύουμε τα κέικ, γιατί κάνουν τα πρωινά μας πολύ καλύτερα!
Βρήκα την τέλεια εύκολα συνταγή για να το φτιάξεις εύκολα και να το φας…γρήγορα!
Υλικά:
6 μερίδες
150 γρ. αλεύρι βρώμης
150 γρ. αλεύρι φαγόπυρου
4 κ.σ. κακάο
1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.σ. εκχύλισμα βανίλιας ή μισή βανιλίνη
3 μεγάλα αυγά
1/2 ποτήρι γάλα
100 γρ. κουβερτούρα
4 κ.σ. μέλι
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το γάλα μας καλά και μόλις ζεσταθεί βάζουμε τη κουβερτούρα σε κομμάτια να λιώσει. Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αυγά μας με το μέλι, ρίχνουμε τα άλευρα με το κακάο και το μπέικιν, θα είναι πολύ πυκνό το μείγμα οπότε εδώ θα ρίξουμε το γάλα μας και θα ανακατέψουμε σιγά σιγά.
Αν το μείγμα μας είναι τόσο πυκνό που με το ζόρι ανακατεύεται, τότε βάζουμε λίγο ακόμα γάλα να αραιώσει. Θέλουμε να παραμείνει ένα πολύ παχύρρευστο μείγμα, σαν μπεσαμέλ. Τοποθετούμε σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 βαθμούς στις αντιστάσεις ή στους 150 βαθμούς στον αέρα για 40 λεπτά με 1 ώρα (ελέγχουμε μην αρπάξει).
Σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτας, μαρμελάδα ή σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη ή αραιωμένη σε λίγο γάλα!
Καλή απόλαυση!