Γράφει η Πέννυ Αδάμου.
Η κοτόσουπα είναι το must φαγητό των ημερών. Αν δεν φας κοτόσουπα με αυτόν τον καιρό, τότε πότε θα φας;
Μπορείς να την φτιάξεις εύκολα και γρήγορα, με απλή συνταγή, που θα σε γεμίσει απόλαυση.
Χιονάκι και ζεστό φαγητάκι, τι καλύτερο;
Υλικά:
1 κοτόπουλο (1 1/2 κιλό)
2 μέτρια καρότα
2 μέτρια κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
4-5 μπαχάρια
1 γλυκιά πιπεριά
½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
Ελαιόλαδο
½ κ.γ. τζίντζερ σε σκόνη
Αλάτι και πιπέρι
2 αυγά
2 λεμόνια
Εκτέλεση:
Βάζουμε το κοτόπουλο ολόκληρο ή κομμένο σε μεγάλα κομμάτια σε κατσαρόλα με νερό, 2 με 2 1/2 λίτρα. Προσθέτουμε ένα καρότο κομμένο σε κομμάτια, ένα κρεμμύδι κομμένο στα τέσσερα, μια σκελίδα σκόρδο, τα μπαχάρια και τα φύλλα δάφνης. Αφήνουμε το κοτόπουλο να βράσει για τουλάχιστον 40 λεπτά.
Αφαιρούμε το κοτόπουλο από την κατσαρόλα. Περνάμε τον ζωμό από σήτα να φύγουν κομμάτια και τα λαχανικά, τα οποία και πετάμε. Βάζουμε και πάλι τον ζωμό στην κατσαρόλα
Προσθέτουμε το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το υπόλοιπο καρότο σε φέτες, το τζίντζερ και τη μία σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη. Προσθέτουμε 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει 10-15 λεπτά, ώσπου να ψηθεί το ρύζι.
Χτυπάμε σε ένα μπολ 2 αυγά με το χυμό από 2 μεγάλα λεμόνια να αφρατέψουν καλά. Μπορείτε να προσθέσετε και ένα κουταλάκι κορν φλάουρ για να πάρετε πιο χυλωμένο αποτέλεσμα.
Παίρνουμε από τον ζεστό ζωμό και προσθέτουμε με σταθερή ροή στο αυγολέμονο, χτυπώντας διαρκώς το μείγμα. Επαναλαμβάνουμε 3-4 φορές να πάρει θερμοκρασία και γυρίζουμε το αυγολέμονο στην σούπα. Ανακινούμε την κατσαρόλα να ενωθούν τα υλικά και αφήνουμε για 10 λεπτά ακόμη σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε με κομμάτια ψαχνό από το κοτόπουλο ή με το κρέας χωριστά.
Είστε έτοιμες! Καλή απόλαυση!