Το μήλο, η αξία του και πως να το καταναλώνεις

Tα μήλα είναι από τα πιο δημοφιλή φρούτα του πλανήτη. H κατανάλωση ενός κόκκινου, χυμώδες μήλου την ημέρα, μπορεί να ενισχύσει την υγεία σας σε σημαντικό βαθμό.

Ανήκουν σε μια οικογένεια φρούτων πολύ πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες ενώ αποτελούν ένα από τα πιο  αγαπημένα φρούτα προς κατανάλωση για τους λάτρεις της καλής υγιεινής διατροφής.

Tο μήλο έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και είναι κατάλληλο για όσους κάνουν δίαιτα. Επίσης είναι καλή πηγή ινών, ειδικά αν καταναλωθεί με τη φλούδα. Περιέχει μόνο ίχνη από νάτριο και λίπη. Πέρα από τις βιταμίνες C και A περιέχει επίσης φολικό οξύ, βιοτίνη, μηλικό οξύ.

Πως όμως μπορούν να καταναλωθούν τα μήλα;

Με τη φλούδα

Μπορείτε να φάτε τα μήλα  μαζί με τη φλούδα, έτσι ώστε να πάρετε τα μέγιστα οφέλη, τα οποία θα ωφελήσουν σημαντικά την υγεία σας. Καλό θα ήταν βέβαια να σαπουνίσετε καλά το μήλο πριν το φάτε προκειμένου να ξεπλύνετε καλά τυχόν φυτοφάρμακα.

Whole apples and cut in half apple on wooden background

Το μήλο στα τρόφιμα και στα ποτά

Τα μήλα μπορούν να καταναλωθούν απευθείας από το δέντρο ή σε διάφορα πιάτα, όπως φρουτοσαλάτες και γλυκά. Ο χυμός μήλου είναι επίσης ένα συνηθισμένο ποτό σε όλο τον κόσμο και περιλαμβάνεται επίσης, σε πολλά επιδόρπια. Τα φρούτα, αυτά, λοιπόν, μπορούν να ψηθούν, να μαγειρευτούν, ή ακόμη και να αποξηρανθούν, έχοντας ως αποτέλεσμα ένα υγιεινό και γλυκό σνακ. Μηλόπιτα, κομπόστα, μαρμελάδα, κέικ μήλου, όπως επίσης και γιαούρτι με μήλο, είναι μόνο μερικά παραδείγματα.

μηλόπιτα

You May Also Like