Ο πιο περίεργος τρόπος για να απαλλαγείς απ’ το άγχος!

Το άγχος επηρεάζει την καθημερινή μας ζωή σε όλους τους τομείς και δεν είναι πάντα εύκολο να το διαχειριστούμε. Το άγχος είναι στο μυαλό, το δημιουργούμε εμείς στον εαυτό μας και δεν μπορούμε να πατήσουμε ένα κουμπί και να σταματήσουν όλα. Ή μήπως μπορούμε;

Είτε έχεις διαγνωστεί με κάποια αγχώδη διαταραχή, είτε όχι, ο πανικός μπορεί να συμβεί σε όλους. Μπορεί να σε πιάσει πανικός για μια εξέταση, έναν σεισμό, μπορεί να σε πιάσει πανικός ξαφνικά κι από το πουθενά. Τι κάνεις;

Ο πιο περίεργος τρόπος για να απαλλαγείς από τον πανικό και το άγχος είναι να ξεκινήσεις να παρατηρείς τα πράγματα γύρω σου και να τα περιγράφεις με μεγάλη λεπτομέρεια.

Για παράδειγμα,υπάρχει μια καρέκλα. Η καρέκλα έχει τέσσερα πόδια. Τα τέσσερα πόδια είναι ξύλινα. Έχει και ένα μαξιλαράκι. Είναι λευκό και μπλε. Έχει λευκές κλωστές.

Είτε είναι μια καρέκλα, ένα κουτάβι ή ένα βιβλίο, η ιδέα είναι να κάνεις περισσότερο focus στο να περιγράψεις κάτι με την κάθε λεπτομέρεια παρά να φρικάρεις. Όσο πιο πολύ περιγράφεις, τόσο πιο πολύ φεύγουν οι αρνητικές σκέψεις απ’ το μυαλό. Και αυτή η τακτική μπορεί να σε βοηθήσει σε πολλές περιπτώσεις. .

You May Also Like

Γραψτε ενα σχολιο

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *