Ο σίδηρος στις τροφές μας

Ο σίδηρος είναι σύμμαχος στην «οχύρωση» του ανοσοποιητικού μας συστήματος και η επιλογή των κατάλληλων τροφών μπορούν να αυξήσουν θεαματικά τις τιμές του στον οργανισμό μας, αφού στις καθημερινές μας υποχρεώσεις διοχετεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της  ενέργειάς μας και αυτό που μας μένει είναι η κούραση που συνεχώς διογκώνεται και μας καταβάλλει.

Από την άλλη η έλλειψη σιδήρου προκαλεί κόπωση, τριχόπτωση, αδυναμία και διαταραχές στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Όλα αυτά μέχρι σήμερα όμως καθώς υπάρχουν κάποιες τροφές, πέρα από το κόκκινο κρέας και το σπανάκι, που μπορούν να αυξήσουν το σίδηρο στον οργανισμό μας.

Ας τις δούμε..

Γαλοπούλα

Τροφή με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και πολύ καλή πηγή βιταμίνης Β. Εξασφαλίζει μέχρι και το 6% των καθημερινών αναγκών μας σε σίδηρο.

p012w9r5

Σαρδέλες

Εξαιρετική πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεϊνών και σιδήρου.

σαρδέλες

Αμύγδαλα

Ένα φλιτζάνι μπορεί να καλύψει το 18% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

24509571_shutterstock_291330404.limghandler

Φακές

Εξαιρετική πηγή σιδηρού, βιταμίνης Β και φολικού οξέος.

φακές

Αποξηραμένα βερίκοκα

Τα αποξηραμένα βερίκοκα αποτελούν μια πολύ καλή πηγή σιδηρού αλλά και βιταμίνης Α και φυτικών ινών.

βερικόκα

Αποξηραμένα δαμάσκηνα

Καλύπτουν το 8% της ημερήσιας ανάγκης μας σε σίδηρο.

Fresh dried PlumsΨωμί ολικής άλεσης

Δύο φέτες καλύπτουν το 6% των ημερήσιων αναγκών μας σε σίδηρο.

psomi-olikis1478253637

Φασόλια

Αυξάνουν θεαματικά τον σίδηρο στον οργανισμό μας.

φασόλια

You May Also Like