Οι 4 τρόποι για να επιστρέψετε δυναμικά στο fitness, αυτό το φθινόπωρο!

Γράφει η Εύα Καλαβρή.

Προπονητές, γυμναστές και διατροφολόγοι συμφωνούν ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας κατά τον οποίο έχουν πολλή δουλειά! Νέοι πελάτες, προγράμματα και στόχοι τους κρατούν απασχολημένους, καθώς όλοι επιθυμούν να βελτιώσουν τη φυσική τους κατάσταση μέχρι τα Χριστούγεννα!

Αν είστε από εκείνους που διακόψατε τη γυμναστική σας το καλοκαίρι κι ετοιμάζεστε να ξεκινήσετε πάλι, σήμερα σας έχω τρόπους να βρείτε κίνητρα και να μείνετε σταθεροί στις δεσμεύσεις σας.

Κάθε φθινόπωρο, παλεύω κι εγώ να επανέλθω σε μια κανονικότητα, όπως αυτή η κατάσταση ορίζεται για τον καθένα προσωπικά. Περισσότερο για λόγους καλύτερης υγείας και λιγότερο επειδή θέλω να χάσω κιλά ή να ξαναμπώ στα χειμωνιάτικα ρούχα μου, ξεκινάω κάποιο πρόγραμμα άσκησης/γυμναστικής. Δεν σας κρύβω ότι, μέχρι να μπω στο κλίμα, γίνομαι αναβλητική και δυσκολεύομαι.

Πριν ξεκινήσω οτιδήποτε καινούριο, κάνω στον εαυτό μου κάποιες σημαντικές ερωτήσεις. Θα τις βρείτε, πατώντας εδώ στο χθεσινό μου άρθρο.

Έπειτα, σας προτείνω να σκεφτείτε και να γράψετε 3-5 λόγους για τους οποίους ξεκινάτε κάτι και τους κρεμάσετε στο ψυγείο σας με ένα μαγνητάκι! Έτσι, θα υπενθυμίζετε στον εαυτό σας, συχνά μέσα στην ημέρα, για ποιους λόγους ξεκινήσατε.

Επιλέξτε κάτι που σας αρέσει

Δεν ξεκινάω το τρέξιμο επειδή το κάνει κάποιος με επιτυχία, ενώ δεν μου αρέσει. Δεν θα πάω cross fit, επειδή είναι στη μόδα και πηγαίνουν όλοι. Θα επιλέξω κάτι που μου αρέσει και ταιριάζει σε μένα και την ιδιοσυγκρασία μου.

Κάποιοι άνθρωποι είναι πολύ κοινωνικοί και πηγαίνουν σε ομαδικά προγράμματα επειδή κάνουν παρέες παράλληλα. Αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο. Άλλοι είναι πιο μοναχικοί και μέσα από την άσκηση ηρεμούν και “βρίσκουν τον εαυτό τους”. Κι αυτό είναι ένα ισχυρό κίνητρο για να κάνεις κάτι μόνος σου. Να τονίσω ότι δεν έχω κάτι με το cross fit, το χρησιμοποίησα απλώς ως παράδειγμα. Μάλιστα έχω κάνει στο παρελθόν!

Σχεδιάστε πόσο χρόνο θα αφιερώσετε

Να είστε ρεαλιστές. Να θυμάστε τη φράση “if you fail to plan, you are planning to fail”. Ο σωστός ρεαλιστικός εξατομικευμένος προγραμματισμός είναι το κλειδί για να μην εγκαταλείψετε στην πρώτη δυσκολία.

Αναγνωρίστε το γεγονός ότι το κάτι είναι καλύτερο από το τίποτα

Με αυτό εννοώ ότι, ακόμη και λίγη ώρα που θα αφιερώσετε για τη βελτίωση της φυσικής σας κατάστασης, είναι καλύτερη από το καθόλου. Μην πετάτε τις μικρές ευκαιρίες για άσκηση. Αν θέλετε, πατήστε εδώ για να διαβάσετε για το fitness snacking που μπορεί να σας δώσει νέες ιδέες.

Η αναβλητικότητα είναι ο εχθρός της εξέλιξης

Βρείτε φίλους που θα σας παρακινούν, μην γεμίζετε το πρόγραμμά σας περισσότερο απ’ όσο αντέχετε, φροντίστε να κοιμάστε και να ξεκουράζεστε επαρκώς. Και μετά… Just do it!

You May Also Like